Tilsetninger

Hei 😊

Jeg elsker Hennig Olsen is og har i alle år vært lokalpatriot på dette punktet. Jeg synes imidlertid det er synd at dere ikke kan lage helt enkel ekte iskrem, men må fylle opp med pulver og stabilisatorer og emulgatorer osv.

I den siste har jeg, som mange andre nå for tiden, fått en autoimmun sykdom forårsaket av ubalanse i tarmen. Som vi vet av nyere forskning er det en nær sammenheng mellom mange av disse stoffene og ubalanse i tarmfloraen. Noe av dette er bevist over enhver tvil, og noe er bare antagelser. Likevel tenker jeg at det er lurt å være på den sikre siden.

Jeg oppfordrer dere til å ta ansvar for helsen til deres kunder og lage ekte is uten tilsetningsstoffer. Dere klarte det før, og kan sikkert klare det igjen. Hvis det er et økonomisk spørsmål, så er jeg overbevist om at de fleste kunder forstår sammenhengen hvis de får den forklart.

Med vennlig hilsen
Joakim
Joakim

Kommentarer

 • Hei Joakim,

  Tusen takk for henvendelse fra deg😊 Har full forståelse for frustrasjonen din rundt dette. Jeg skal absolutt bringe dette videre.

  Vi følger med på utviklingen rundt tilsetningsstoffer. P.t. er det fortsatt slik at vi forholder oss til norske lover og forskrifter for matproduksjon. Tilsetningsstoffene er strengt testet av EU og internasjonalt i flere tiår med resultater som gjør det regnet som en trygg råvare.

  Vi får flere henvendelser angående dette fra forbrukere, og har med dette jobbet mot å finne alternative løsninger de siste årene. Vi ønsker selvsagt å ha minst mulig tilsetningsstoffer i våre produkter, men har dessverre ikke kommet der vi vil være enda.

  Alle iskremelskere kan være trygge på at vi i Hennig-Olsen Is følger forskningen nøye samtidig som vi tester alternativer og muligheter på fabrikken. Vi har også flere fruktiser i sortimentet vårt som er uten E407 og E466 for de som ønsker det.

  Ønsker deg en fin dag!


  Silje

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.