Maltitol sukkerfri iskrem?

Hei! Jeg lurer på hvor mye maltitol dere bruker u den sukkerfrie isen, da denne har en blodsukker stigning ( ca 50% av vanlig sukker). Ser flere bruker tre ulike. De andre har ingen stigning så det er interessant hvor stor andel som er Maltitol. Men også hvorfor dere ikke kun bruker søtningsstoffer som ikke gir blodsukkerstigning.
mvh Mona 

Mona

Kommentarer

  • Hei Mona,

    Usikker på hvilken is uten tilsatt sukker som menes her, men generelt til is uten tilsatt sukker er 30-50% av sukkererstatterne vi bruker maltitol.

    Det er sukker som gjør iskremen myk og god å spise i frossen tilstand. Når vi fjerner sukker må vi erstatte dette med sukkererstattere som har tilsvarende egenskaper, for at ikke isen skal bli som en frossen hard klump.

    For denne egenskapen er det Maltitol som er den sukkererstatteren som ligner mest på sukker. Erytritol har også god virkning, men denne sukkeralkoholen påvirker isen slik at den smaker mye kaldere, så derfor kan den bare brukes i en begrenset mengde.

    Håper dette ga svar på det du lurte på😊 Ønsker deg en super sommer☀️🍦

    Silje

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.