Iskremprodukter uten Karragenan?

Ønsker at dere lager isprodukter uten Karragena. Dette stoffet er dessverre i nesten alle iskrem produkter. Til dere har tatt E407 kommer jeg og de rundt meg til å velge de få andre isktemprodusentene som har tatt dette på alvor.  Det er synd fordi jeg har ofte prioritert Henning Olsen tidligere.
 Hilsen Nina

Kommentarer

  • Hei Nina
    Takk for ditt engasjement!
    Hennig-Olsen Is har iskrem både med og uten karragenan. Vi følger med på utviklingen rundt tilsetningsstoffer. P.t. er det fortsatt slik at vi forholder oss til norske lover og forskrifter for matproduksjon og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil Hennig-Olsen Is såklart etterkomme disse.

    Ønsker deg en fin dag!
  • Karragenan forårsaker betennelse i tarmen. Det foreligger en god del studier dom beviser dette. Karragenan må vekk fra alle matvarer, inklusive is, takk.
  • Hvilke is fra Hennig Olsen har ikke karragenan?
  • Hei.
    Her er en liste over produkter uten karragenan;

    NUDE - alle varianter
    Krone-is Mini Snack 12stk
    Mochi 6 stk
    Friskis Jordbær/appelsin
    Friskis Melon
    Friskis Fersken
    Friskis Fruktblanding
    Sommeris
    ZERoh! Strawberry Passionfruit & Peach Pineapple 10pk
    Cola is
    Solo
    I is kiosk, kafe og restaurant finnes også følgende produkter uten karragenan;

    Bringebær sorbet 4,6l
    Jordbær sorbet 4,6l
    Mango sorbet 4,6l
    Melon sorbet 4,6l

  • Svært problematisk at dere fremdeles tilsetter Karragenan i deres produkter. Dette gir inflammasjon i tarmen og kan medføre metabolsk syndrom. Jeg ber om at dere slutter med dette raskt. Mvh Anne Thorp, lege

    https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
  • Skulle ønske dere kunne gå foran og lage is som var trygg for barna våre å spise, da hadde dere fått mange trofaste kunder! Synes det er veldig trist å ikke kunne la barna få kroneis, som er så godt og tradisjonsrikt i Norge, fordi dere insisterer på å tilsette stoffer som kan gjøre de syke. Så mange som har betennelsestilstander i tarmen (jeg kjenner flere enn jeg kan telle) og likevel mener dere at dere ikke kan gjøre noe før EU stopper dere. Det er bare tull, dere kan gå foran og lage is sånn som man lagde det før!
  • Hei,
    Skjønner godt at dette er en frustrajson for derre! Vi ønsker stadig å forbedre oss, og venter ikke på at EU stopper oss. Vi jobber på spreng med å utvikle andre alternativer for karragenan. Vi får krysse fingrene og se hva fremtiden bringer🤞🍦 I mellomtiden er våre saftiser og sorbet uten karragenan😋
    Silje
  • Så bra! Ser at f. eks Jacobs har fløteis uten karragenan, så det er mulig å få det til, i hvert fall.
  • Både E407 og E466 er problematisk. Jeg styrer unna begge men jeg skjønner at det tydeligvis er vanskelig for dere.
  • Hei hos Hennig Olsen

    De siste 2-3 årene kan jeg telle på én hånd hvor mange ganger jeg har kjøpt kremis. Hele familien elsker is, allerhelst Hennig Olsen, men kvalitetsis foretrekker vi å lage selv. Hvorfor?
    Det gjør smertelig vondt å servere tarminflammasjon til dem man er glad i.

    Både voksne og barn får vondt i magen av isen, og vi vet jo årsaken.

    Mange forbrukere ønsker karragenan fjernet, og antallet øker stadig. I stedet for å vente på EU-lovverk, hvorfor ikke være banebrytende, føre-var og lytte til forbrukerne?





  • Helt enig med Louise. Jeg kjøper ikke lenger is p g av Karragenan. Ta dette bort

    Mvh
    Anne
  • Hei
    Hvorfor fjerner dere ikke karragenan fra is når der fint går ann å lage is uten? En hel haug av studier forteller at dette ikke er bra, og kan påvirke tarm. Jeg kommer ikke til å kjøpe is fra dere lenger før dere fjerner dette fra all is, og kommer til å spre ordet til alle jeg kjenner. Jeg ville heller kjøpt en dyrere is med naturlige råvarer enn en billigere med masse tilsetningsstoffer som er fremstilt i en lab. Norsk matproduksjon har blitt helt gal
    Hilsen en som heier på en produksjon av naturlige råvarer.
    June
  • Vi følger med på utviklingen rundt tilsetningsstoffer. P.t. er det fortsatt slik at vi forholder oss til norske lover og forskrifter for matproduksjon. Tilsetningsstoffene er strengt testet av EU og internasjonalt i flere tiår med resultater som gjør det regnet som en trygg råvare.

    Vi får flere henvendelser angående dette fra forbrukere, og har med dette jobbet mot å finne alternative løsninger de siste årene. Vi ønsker selvsagt å ha minst mulig tilsetningsstoffer i våre produkter, men har dessverre ikke kommet der vi vil være enda.

    Alle iskremelskere kan være trygge på at vi i Hennig-Olsen Is følger forskningen nøye samtidig som vi tester alternativer og muligheter på fabrikken. Vi har også flere fruktiser i sortimentet vårt som er uten Karragenan for de som ønsker det.

    Ønsker dere en fin dag☺️

    Silje
  • At noe ikke er ulovlig, betyr ikke nødvendigvis at det er (etisk) riktig å bruke det.

    For min del så gir E466 (CMC) ett mye større, og raskere fysisk ubehag enn E407 (Karragenan).
    Morten
  • Diplom-is har byttet ut karragenan i flere småis av fløteis-typen. Da kan vel dere også klare det?
    Camilla Anniken
  • Morten
  • Hei,

    Tusen takk for henvendelse fra dere, det setter vi pris på😊Vi ønsker at alle forbrukere skal være fornøyde med våre produkter, og har derfor sendt over deres omdømme til Marked- og produktutviklingsavdelingen. De gjør jevne evalueringer av forbrukeres tips og omdømme.

    Ønsker dere en fin dag!🍦
    Silje
  • Vi har alltid vært Hennig-Olsen tilhengere men nå venter vi til Karragenan er ute for godt.
    Lykke til
    Bjørn
    Bjørn Petersen
  • kan dere ramse opp is uten karragenan?
    Hvitingfvhpkj
  • Kan dere ramse opp is uten karragenan?
    Hvitingfvhpkj
  • Silje

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.