Karragenan
Ønsker at dere lager isprodukter uten Karragena. Dette stoffet er dessverre i nesten alle iskrem produkter. Til dere har tatt E407 kommer jeg og de rundt meg til å velge de få andre isktemprodusentene som har tatt dette på alvor. Det er synd fordi jeg har ofte prioritert Henning Olsen tidligere.
Hilsen Nina
Hilsen Nina
Følg innlegget
4
følgere
Takk for ditt engasjement!
Hennig-Olsen Is har iskrem både med og uten karragenan. Vi følger med på utviklingen rundt tilsetningsstoffer. P.t. er det fortsatt slik at vi forholder oss til norske lover og forskrifter for matproduksjon og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil Hennig-Olsen Is såklart etterkomme disse.
Ønsker deg en fin dag!
Her er en liste over produkter uten karragenan;
NUDE - alle varianter
Krone-is Mini Snack 12stk
Mochi 6 stk
Friskis Jordbær/appelsin
Friskis Melon
Friskis Fersken
Friskis Fruktblanding
Sommeris
ZERoh! Strawberry Passionfruit & Peach Pineapple 10pk
Cola is
Solo
I is kiosk, kafe og restaurant finnes også følgende produkter uten karragenan;
Bringebær sorbet 4,6l
Jordbær sorbet 4,6l
Mango sorbet 4,6l
Melon sorbet 4,6l
https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
Skjønner godt at dette er en frustrajson for derre! Vi ønsker stadig å forbedre oss, og venter ikke på at EU stopper oss. Vi jobber på spreng med å utvikle andre alternativer for karragenan. Vi får krysse fingrene og se hva fremtiden bringer🤞🍦 I mellomtiden er våre saftiser og sorbet uten karragenan😋
De siste 2-3 årene kan jeg telle på én hånd hvor mange ganger jeg har kjøpt kremis. Hele familien elsker is, allerhelst Hennig Olsen, men kvalitetsis foretrekker vi å lage selv. Hvorfor?
Det gjør smertelig vondt å servere tarminflammasjon til dem man er glad i.
Både voksne og barn får vondt i magen av isen, og vi vet jo årsaken.
Mange forbrukere ønsker karragenan fjernet, og antallet øker stadig. I stedet for å vente på EU-lovverk, hvorfor ikke være banebrytende, føre-var og lytte til forbrukerne?
Mvh
Anne
Hvorfor fjerner dere ikke karragenan fra is når der fint går ann å lage is uten? En hel haug av studier forteller at dette ikke er bra, og kan påvirke tarm. Jeg kommer ikke til å kjøpe is fra dere lenger før dere fjerner dette fra all is, og kommer til å spre ordet til alle jeg kjenner. Jeg ville heller kjøpt en dyrere is med naturlige råvarer enn en billigere med masse tilsetningsstoffer som er fremstilt i en lab. Norsk matproduksjon har blitt helt gal
Hilsen en som heier på en produksjon av naturlige råvarer.
Vi får flere henvendelser angående dette fra forbrukere, og har med dette jobbet mot å finne alternative løsninger de siste årene. Vi ønsker selvsagt å ha minst mulig tilsetningsstoffer i våre produkter, men har dessverre ikke kommet der vi vil være enda.
Alle iskremelskere kan være trygge på at vi i Hennig-Olsen Is følger forskningen nøye samtidig som vi tester alternativer og muligheter på fabrikken. Vi har også flere fruktiser i sortimentet vårt som er uten Karragenan for de som ønsker det.
Ønsker dere en fin dag☺️