Ingredienser i isene

Hei. Jeg hadde et litt generelt spørsmål når det gjelder innholder i isene. Jeg er muslim og vil gjerne være sikker på om produktene inneholder noen spesifikke ting. I spørsmål siden så jeg ar alle e-stoffene i produktene er vegetabilske, og de med gelatin er markert med gelatin. Dermed går jeg ut ifra at de uten gelatin ikke?

Videre lurer jeg på om noen av produktene inneholder noe form for alkohol? Enten som en del av ingrediensene eller brukt som en del i produksjonsprosessen?

Kommentarer

 • Hei Ahmed,
  gelatinen er kun i de produktene som er merket med dette, og det kommer fra storfe.
  Noen av våre leverandører bruker alkohol som et hjelpestoff i utviklingen av f eks aromaer. Dette er tilfellet for vanillin, som vi bruker i en del av våre produkter.
  Mengden alkohol i sluttproduktet vårt er så lite (sporstoffer) at det ikke er merkepliktig på ingredienslisten. Sørlandsis Bjørnebær og eggelikør inneholder ca 0,2% etanol.
 • Vet du hvilke produkter denne vanilinen gjelder? Er det bare de 2 siste du nevnte eller fler som du evt. har en liten liste på?
 • Hei,
  vi har ingen liste over det, men anbefaler deg å se på ingrediensene for produktene på vår hjemmeside:
  https://www.hennig-olsen.no/iskrem/

 • Problemet oppstår siden ingredienslista som regel bare nevner «aromaer», og ikke typen. Noe som gjør dette litt uklart
 • Hei,
  vi ser at dette kan være en utfordring, og vi tar med ønsket om utvidet informasjon videre til vurdering. Kan hende det dukker opp en liste over dette, etter hvert 👍

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.