Tilsetningsstoffer

Er deres tilsetningsstoffer vegetabilske?
Maja Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Hei!

  Alle e-nummer (tilsetningsstoffer) som Hennig-Olsen Is bruker i sine produkter er vegetabilske, eneste unntak er E120 Karmin.

  Innholdsfortegnelse og allergener på hvert produkt finner du på våre hjemmesider, klikk her for å komme til oversikten.

  Maja
 • Hvorfor har dere sitronsyre i  iskrem? Jeg for min del får eksem av det.
  Elin
 • Hei Elin.
  Sitronsyre benyttes som tilsetningsstoff i iskremen som en smaksforsterker, surhetsregulerende middel, og som en antioksidant. Sitronsyre er et godkjent tilsetningsstoff og har e-nummer E330, dette stoffet faller inn under hovedgruppe konserveringsmiddel.
  Kate
 • Har dere iskrem uten E407 (Karragenan), E433 (Polysorbat), E466 (Karboksymetylcellulose)?
  Julia
 • Hei Julia, vi har ingen detaljert liste over hvilke produkter som har dette. Vi anbefaler å sjekke ut hjemmesiden vår for produktinformasjon;

  https://www.hennig-olsen.no/iskrem/
  Kate
 • På deres hjemmeside kunne jeg ikke se at dere hadde noen produkter uten disse stoffer?
  Julia
 • Hei, vi merker iskremen vår med ingredienser som er merkepliktige, så om du finner dette i produktenes innholdsfortegnelse, så stemmer nok det.
  Kate
 • Vet ikke om noen leser dette , men prøver. Temaet er om Henning Olsen har planer om å unngå Karragenan (E407). Forsking viser at E407 har uhelseskapende effekter hos forsøksdyr og for mennesker med autoimmun tarmsykdom. Legger ved artikkel fra legetidsskriftet som understreker behovet for å være føre var. Ønsker svar fra Henning Olsen om hva dere tenker om dette.
  Flere artikler i Forskning.no sier det akkurat det samme.

  h https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
  ståle William reigstad
 • Hei Ståle, og takk for at du kontakt med Hennig-Olsen Is.

  Hennig-Olsen Is kan bekrefte at temaet er på agenda internt, og vi følger utviklingen i fagforum med andre aktører i samme bransje og opp mot våre underleverandører. Vi forholder oss til norske og europeiske lover og forskrifter på området matproduksjon. Per i dag kan Hennig-Olsen Is tilby følgende produkter uten karragenan;

  - Solo is
  - Nude Mango
  - Nude Jordbær
  - Zeroh! - alle smaker
  Hege
 • Hva er grunnen til at dere lager noen typer is med karragenan og noen uten? Mitt klare standpunkt som forbruker er at det er utilstrekkelig bare å "følge utviklingen" (i årevis?) når forskerne mener vi bør være føre var allerede nå. Jeg inngår nå i rekken av de som ikke kjøper mer Henning Olsen is. Skal også påvirke barn og barnebarn til å gjøre det samme. Henning Olsen vil kunne tjene mye på å gå foran i markedet i stedet for bare å følge etter. Noen må ta initiativ. Hvor ikke dere?
  ståle William reigstad
 • Håper også på at isen blir uten Karragenan! Synd at det er i for det er jo flest barn som spiser is. Og det er vel ikke lov med dette stoffet i ting som barn spiser? Selv og ikke is er markedsført mot barn. Men de spiser mest uansett.
  Eva
 • Takk for at dere tar kontakt med oss, det setter vi pris på.
  Hennig-Olsen Is ønsker å tilby et bredt spekter av produkter til dere som forbrukere, og derav ulike ingredienser i ulike produkter - så det finnes valgmuligheter.
  Dette området er i en tidlig forsknings fase per nå. Hennig-Olsen Is ønsker å trygge forbrukeren, og følger derfor norske lover og forskrifter for matproduksjon. Vi følger utviklingen, og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil vi selvfølgelig etterkomme disse.
  Hege

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.