Tilsetningsstoffer

Er deres tilsetningsstoffer vegetabilske?
Maja

Kommentarer

 • Hei!

  Alle e-nummer (tilsetningsstoffer) som Hennig-Olsen Is bruker i sine produkter er vegetabilske, eneste unntak er E120 Karmin.

  Innholdsfortegnelse og allergener på hvert produkt finner du på våre hjemmesider, klikk her for å komme til oversikten.

  Maja
 • Hvorfor har dere sitronsyre i  iskrem? Jeg for min del får eksem av det.
 • Hei Elin.
  Sitronsyre benyttes som tilsetningsstoff i iskremen som en smaksforsterker, surhetsregulerende middel, og som en antioksidant. Sitronsyre er et godkjent tilsetningsstoff og har e-nummer E330, dette stoffet faller inn under hovedgruppe konserveringsmiddel.
 • Har dere iskrem uten E407 (Karragenan), E433 (Polysorbat), E466 (Karboksymetylcellulose)?
 • Hei Julia, vi har ingen detaljert liste over hvilke produkter som har dette. Vi anbefaler å sjekke ut hjemmesiden vår for produktinformasjon;

  https://www.hennig-olsen.no/iskrem/
 • På deres hjemmeside kunne jeg ikke se at dere hadde noen produkter uten disse stoffer?
 • Hei, vi merker iskremen vår med ingredienser som er merkepliktige, så om du finner dette i produktenes innholdsfortegnelse, så stemmer nok det.
 • Vet ikke om noen leser dette , men prøver. Temaet er om Henning Olsen har planer om å unngå Karragenan (E407). Forsking viser at E407 har uhelseskapende effekter hos forsøksdyr og for mennesker med autoimmun tarmsykdom. Legger ved artikkel fra legetidsskriftet som understreker behovet for å være føre var. Ønsker svar fra Henning Olsen om hva dere tenker om dette.
  Flere artikler i Forskning.no sier det akkurat det samme.

  h https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
 • Hei Ståle, og takk for at du kontakt med Hennig-Olsen Is.

  Hennig-Olsen Is kan bekrefte at temaet er på agenda internt, og vi følger utviklingen i fagforum med andre aktører i samme bransje og opp mot våre underleverandører. Vi forholder oss til norske og europeiske lover og forskrifter på området matproduksjon. Per i dag kan Hennig-Olsen Is tilby følgende produkter uten karragenan;

  - Solo is
  - Nude Mango
  - Nude Jordbær
  - Zeroh! - alle smaker
 • Hva er grunnen til at dere lager noen typer is med karragenan og noen uten? Mitt klare standpunkt som forbruker er at det er utilstrekkelig bare å "følge utviklingen" (i årevis?) når forskerne mener vi bør være føre var allerede nå. Jeg inngår nå i rekken av de som ikke kjøper mer Henning Olsen is. Skal også påvirke barn og barnebarn til å gjøre det samme. Henning Olsen vil kunne tjene mye på å gå foran i markedet i stedet for bare å følge etter. Noen må ta initiativ. Hvor ikke dere?
 • Håper også på at isen blir uten Karragenan! Synd at det er i for det er jo flest barn som spiser is. Og det er vel ikke lov med dette stoffet i ting som barn spiser? Selv og ikke is er markedsført mot barn. Men de spiser mest uansett.
 • Takk for at dere tar kontakt med oss, det setter vi pris på.
  Hennig-Olsen Is ønsker å tilby et bredt spekter av produkter til dere som forbrukere, og derav ulike ingredienser i ulike produkter - så det finnes valgmuligheter.
  Dette området er i en tidlig forsknings fase per nå. Hennig-Olsen Is ønsker å trygge forbrukeren, og følger derfor norske lover og forskrifter for matproduksjon. Vi følger utviklingen, og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil vi selvfølgelig etterkomme disse.
 • Hei, vannmelon Iden deres er fantastisk god, og med lite kalorier. Kan dere lage multipack med den, jeg spiser 3-4 stk om dagen så det blir litt dyrt 😊
 • Hei Helle, så gøy å høre at  du liker vannmelon-isen vår!
  Vi kan ikke love noe nå, men vi tar med oss forslaget videre 👍
  det kan jo hende det dukker opp etter hvert.
 • Gleder meg til sommeren med deilig iskrem uten E407, E433 og 466.  Hvordan har dere klart å utvikle dere i forhold til å unngå disse tarm skadelige, slimhinneendrende stoffene? 🙂
 • Hei, og takk for at dere tar kontakt med oss, det setter vi pris på.
  Hennig-Olsen Is ønsker å tilby et bredt spekter av produkter til dere som forbrukere, og derav ulike ingredienser i ulike produkter - så det finnes valgmuligheter.
  Dette området er i en tidlig forsknings fase per nå. Hennig-Olsen Is ønsker å trygge forbrukeren, og følger derfor norske lover og forskrifter for matproduksjon. Vi følger utviklingen, og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil Hennig-Olsen Is såklart etterkomme disse.
 • Håper også at dere snart kutter ut tilsetningsstoffet katragenan (E407), slik at vi kan nyte Henning Olsen is igjen. Frem til det - holder vi oss unna!
 • E407 (Karragenan) er etter all sannsynlighet skadelig for både store og små og burde derfor fases ut, vær en foregangsbedrift å få det bort.


 • Hei!
  Gleder meg til eg og ungene kan velge flere is fra deres sortiment når de blir uten Karragenan.
 • Hei! Kan dere lage is som består av hovedsaklig råvarer som fløte/melk og egg, (og ikke skummeltmelk og vann), som ikke har unødvendige og potensielt helseskadelige konsistens- og tilsetningsstoffer? Da skal jeg starte med å kjøpe is fra dere. Inntil da styrer vi som regel unna og laget egen is.
 • ​Hei!
  Jeg savner en fløteis jeg kan med god samvittighet kan gi barna mine. En som KUN inneholder, følte, sukker, egg og vanilje… Ikke alt annet tull!!! God gammaldags is som dere helt sikkert lagde da dere startet med isproduksjon.
  Gleder meg til å se den i butikk 👍🏻

 • Hei! Bruker dere rapsolje i produktene deres?

  Hilsen Tone

 • Hei.
  Hvorfor kan ikke dere starte å produsere is uten skadelige tilsetningsstoffer? Jeg har sluttet å kjøpe is fra dere og kommer til å spre informasjon om at ingen andre bør gjøre det heller, så lenge dere fortsetter å bidra med skadelige stoffer i mat, som inntas av barn. At dere venter på at myndighetene skal få ytterligere data og at dere eventuelt skal gjøre endringer når «tilstrekkelig informasjon» foreligger er ansvarsfraskrivelse!!! Følg Änglamark sitt eksempel, og kutt ut skadelige tilsetningsstoffer!!
 • Hvorfor i alle dager må dere vente på at dere blir pålagt å lage is uten e407, e433, og e466? Kan dere ikke heller være foroverlent og vise dere som en foregangsbedrift som går i bresjen for å bruke bedre ingredienser i produktene deres? Vær en bedrift som går foran som et godt eksempel!
 • Hei!
  Coop har klart å gå foran som et godt eksempel når det gjelder å kutte karragenan og andre tarmskadelige estoffer i sine produkter. Hvorfor kan ikke Hennig Olsen følge etter? Dere må da strengt tatt ikke vente på mer dokumentasjon, når Coop helt fint klarer å ta det initiativet før myndighetene får fingeren ut? Hva er det som stopper dere når Coop klarer det?
 • Hvis dere ønsker å trygge oss forbrukere så håper jeg dere kan lage fløtepinneis uten karragenan - nå er vi utrygge imens vi venter på dere.
 • Så passiv holdning til E407! Velger å lage min egen iskrem fremover
 • Hei!  Finnes det is uten noe tilsetningsstoffer? Altså kun ingredienser man ville brukt dersom man lger is hjemme.
 • På tide å ta ansvar å få en slutt på unødvendige og helseskadelige stoffer i isene (alle) nå. Tenk på barna!
 • Etter at eg blei informert om alle tilsetningsstoffene Som i dag er i is har det blitt veldig enkelt å la være å kjøpe det. Eg sverget til Hennig Olsen tidligere men nå lager me sjøl 90 % av Isene som blir spist i dette huset. Synd at det ikkje virke som at forskningen på disse tilsetningsstoffene blir tatt seriøst.. forstår ikkje hvorfor dere venter på endringer når dere kan gå foran som at godt eksempel.
 • Håper dere lager is uten karragenan, og med mer naturlige ingredienser, slik isen var før i tiden🤩da kjøper jeg gledelig til meg og mine. Men desverre slik innholdet er til nå,så står jeg og fam over. Prøver også å formidle dette videre til andre,slik at de heller kan lage sin sunnere og bedre variant😊Krysser fingrene for at dere går foran som et godt eksempel🤩Dere kommer til å tjene på det, lover! Mer og mer blir helsebevisste🌸
 • Hei! Jeg får sikkelig vondt i magen av E407 (Karragenan). Kan dere lage iskrem uten dette stoffet kan gi betennelse og tilbakefall i inflammatorisk tarmsykdom?
 • Har dere planer om å kutte ut E407 (Karragenan), E433 (Polysorbat), E466 (Karboksymetylcellulose) i isen deres?
 • Hvorfor kan dere ikke lage en økologisk sukkerfri is helt uten søtningsstoffer, basert på frukt og bær? Bli den første i Norge! hilsen mor som ønsker at barna skal få vokse i en frisk kropp og spise rein mat
 • Ønsker oss is uten karragenan og andre potensielt skadelige tilsetningsstoffer.  
  Hvorfor ikke ta ansvar allerede nå, tipper de som er først ute med dette blir populære, særlig hos oss foreldre. Nå lager vi heller isen selv, så venter i spenning. 
 • Ønsker meg is uten E407, E433, E466, E467, E471. Dere fikk det til med "sakte kjærna", så vet dere kan 😊
 • Hei.
  Håper Hennig-Olsen Is så raskt som mulig fjerner Karragenan (E407) i alle deres produkter. Dette stoffet er ikke lov å ha i barnemat i Norge. Siden is ikke regnes som barnemat kan dere bruke det uten å gjøre noe ulovlig. Men er det egentlig greit mtp. at mange barn spiser isen deres? Er det ikke bedre å være føre-var, og kutte det nå for forbrukernes beste før det evt. blir lovregulert? Lovregulering tar tid.
  Mvh Marthe

 • Hei Hennig Olsen,

  Jeg ønsker (og forventer vel egentlig) på bakgrunn av forskning på Karragenan e407, at dere dropper dette i produktene deres framover. God sommer
 • Is-sesong i gang! Jippi. Kan dere lage oss deilig naturlig is, uten tilsetningsstoffer, smakstilsettere osv? Frukt på pinne? Så slipper jeg å lage alle isene selv til mine små🙏🏻 Er jo deilig å kunne raske med seg gode og gjerne økologiske produkter på farten som både smaker godt og er bra for kroppen. Hvilken isleverandør kan gå frem i bresjen for bra is, håper det er dere🤩
 • Hei! Det er fullt mulig å lage like god is uten karragenan og andre trolig skadelige stoffer. Den eneste grunnen til å bruke de er for å spare penger og gjøre at forbrukere spiser mer (som også er mer helseskadelig). 
  Hvis dere virkelig ønsket å lage kvalitetsprodukter, ville disse stoffene vært droppet for lengst. Som andre har nevnt her, hvorfor kan ikke dere gå foran og kutte ut dette for å være føre var?
 • Kan dere ikke gå foran som et godt eksempel å lag is uten E 407?
 • Ønsker ren iskrem uten tilsetningsstoffer. Spesielt karraganan! Vi handler nok ikke is før karraganan forsvinner fra lista.
 • Synd at dere ikke kan lage is uten disse omdiskuterte tilsetningsstoffene. Det er jo mange tusen barn som får i seg dette i store mengder i løpet av sommeren! Det må vel være bedre å være føre var, enn etter snar? Håper dere tar ansvar. Som  blant annet Coop Norge, som har stoppet dette i alle sine nye produkter!
 • Intil isen deres er uten karreagan kommer jeg desverre ikke til å kjøpe den, og ihvertfall ikke til barna! Bedre føre var. Dere har fått såpass mange signaler om at det er en svært problematisk ingreidens og håper dere faser den ut 🥰
 • Hei,

  Har dere planer om å lage barnevennlige is uten karragenan? Eller endre designet på isene med karragenan, som ser ut som de er rettet mot barn? 

  Vh
  Ine Woldstad 

 • Hei! Kommer det noen flere is uten karragenan i butikkene i sommer (2022)? Bor rett ved en liten butikk som selger isen deres, og mange barn får is etter barnehagen… jeg får vondt i magen av å gi is med karragenan til 2-åringen min, og synes det er synd å nekte hen det 😭
 • Håper dere jobber på for å fjerne Karragenan fra isen dere lager. Jeg har barn i hus og ønsker ikke at de skal vokse opp med inntak av dette tilsetningsstoffet. Når det ikke er tillatt i barneprodukter burde dere også tatt ansvar og fjernet det. Barn spiser is. Og dere markedsfører i stor grad rettet mot barn.
 • Skulle ønske dere var føre var når det gjelder karragenan heller enn å forsvare bruken grunnet utilstrekkelig dokumentasjon. Den tilstrekkelige dokumentasjonen burde ideelt sett ligge til grunn før man velger å bruke er slik konsistensmiddel i mat som serveres tusenvis av barn. Dere ville blitt svært populære om dere endret oppskriften tidlig grunnet mistanke om tarminnflammerende e-stoff.
 • Hei.
  Når har dere tenkt å fjerne de sykdomsfremkallende stoffene dere bruker i iskremene deres? F.eks karragenan. På tide å ta ansvar?
 • Hei. Har et meget stort ønske om at dere kutter ut  E407, E433 og 466 i iskremene deres. Har pr nå sluttet å kjøpe is fra dere pga dette. Ønsker også at dere bruker norsk melk og fløte i isen.
 • Enig med Maja her, kan dere vennligst ta ansvar? Avstår fra isen frem til da :/
 • Hei
  Hvorfor fortsetter dere med E407, E433 og 466 etter flere år med ønsker fra forbruker at det skal kuttes ut, forskning som viser at dette er skadelig for dyr, samt at det er anbefalt å unngå disse stoffene for å være sikker frem til mer forskning kommer på banen om hvordan de påvirker oss mennesker? Jeg ser at dere gir det samme standard svaret til alle som spør, men det er ikke et godt nok svar. Det blir som en politiker som unngår å svare på det den egentlig blir spurt om.
 • Hei😊 Jeg lurer på hva som er formålet med å tilsette karragenan i iskrem egentlig? Vil det påvirke holdbarheten? Konsistensen? Hjemmelaget iskrem holder i månedsvis i fryseren min, helt uten tilsetningsstoffer.
 • Spørsmål til deres kommentarer om tilsetningsstoffer som har vist seg å ha uheldige konsekvenser for tarmflora; Er det ikke rart å følge utviklingen og vente til man er heelt sikker på at et stoff er uheldig for forbruker i stedet for å bytte det ut mens undersøkelsene pågår? Det dere egentlig sier her er at så lenge vi bare tror det er uheldig, men ikke får beskjed om at det er ulovlig, vil ikke vi være med å tenke føre-var for det koster oss for mye. Eller er det noe annet enn kostnad som gjør at dere ikke vil være føre-var?
 • Hvorfor bruker dere karreganan i isen, når det er fullt mulig å lage is uten? Hvilken funksjon har den?
  Det er lov å være handlekraftig og ta ansvar, og ikke bare lene seg på "minimumskravene"...
 • Hei! Leste denne uken at karragenan er forbudt i barnemat. Samtidig har jeg sett over innholdsfortegnelsen på iskremer dere produserer og de aller fleste inneholder karragenan. Dette er utrolig skuffende da jeg har bevisst valgt Hennig-Olsen is til mine barn, fordi det er det jeg selv vokste opp med. Jeg kommer aldri til å gi en Hennig-Olsen is igjen før det stoffet er tatt ut av ingredienselisten.
 • Hei, hvorfor har isene deres så mange ingredienser når det egentlig trengs så få for å lage is?
 • Er det ikke bedre å være føre var?
 • Helt krise at dere har is til barn med karregan som er bevist tarmbetennende.. ta noen valg basert på forskning litt raskt, blir flau over store aktører som dere- som ikke tar ansvar.
 • Hei
  Hvilke av deres iser er uten E407, E433 og 466?
 • Hei
  Våren er kommet, og ungene har begynt å mase om is. Hvorfor kan dere ikke tilby flere typer is, også fløteis, uten 407 og 466?
  Er det fordi det er umulig å lage god is uten disse stoffene, eller er det bare av gammel vane?
 • Hei! Vi har nå valgt å ikke kjøpe is fra Henning -Olsen så lenge den inneholder tilsetningstoffer som Kerragenan, som forskning viser at blant annet kan forårsake tarmsykdom. Forskningen eksisterer og er tydelig! Hva venter dere på?

  Ingvild
 • Hei!
  Lurer på om dere – som produsent av is det en stor målgruppe er barn – har konkrete planer om å kutte karragenan? Er interessert som privatperson og mamma, men aner også en mulig journalistisk sak her, i og med at studier har vist skadelig effekt på tarmhelsen. Skal dere «se an» helt til stoffet blir forbudt – noe det virker svært sannsynlig at det blir – eller skal dere gå foran som et herlig eksempel og få mange barneforeldre som fans ved å kutte det ut allerede nå?
 • Innfør føre-var-prinsippet med tilsetningsstoffer/midler, spesielt mtp hvor mange barn som konsumerer produktene deres!
 • Jeg ble først så glad da dere hadde en plantebasert is (idyll), men så at ingredienslisten ikke inneholder en eneste ting som er ren og bra for kroppen. Greit nok at is ikke er et helseprodukt, men å se ut utover den kopiøse mengden med tilsetninger er feks ikke en eneste ren og grei råvare som kokos el.l i sikte. Bare masse helseskadelige raffinerte planteoljer, aroma og stivelse. Veldig synd at der ikke som feks evas datter, abbot kinney el.l kan sette forbrukeren foran deres egen lommebok og lager noe kokosbasert. På den måten ville dere også appellert til de som velger plantebasert for helsa. Dette produktet er jo tusen ganger verre enn høypasteurisert kumelk, som mange ikke tåler eller velger bort, men i det minste er en råvare.
 • Hei, har dere oss uten karregan?
 • Hei

  Jeg er litt usikker på hva du mener her.
  Hører gjerne fra deg igjen👍
 • Hennig Olsen:
  Man trenger ikke ha doktorgrad i norsk for å forstå at Marit over her mente: «har dere is uten karragenan?»
  Spydig! Svar heller på det folk etterspør!
  Forbrukerne vil ha is med rene råvarer, ikke billige tilsetningsstoffer!

 • Hei! Jeg ser mange ønsker dere slutter med karragenan, det er det mange år siden jeg kuttet ut å kjøpe is med. Nå ser jeg også at det eneste alternativet som har vært aktuelt for meg og barnet mitt å bruke (NUDE) inneholder E471, som i dyreforsøk både gir inflamasjon og matabolsk syndrom. Da ryker den også ut av lista for is vi vil kjøpe. Kan dere ikke lage et rent produkt så det er mulig å få en is på farten som ikke ødelegger helsa???
 • Is uten unødvenige tilsetningsstoffer, takk!
  Blir ingen is fra hverken dere eller diplom is denne sommeren dersom dere ikke endrer dette. Tenker at vi brukere er det viktigste dere har, og for å ikke miste oss må dere lytte. Alle kropper har godt av mest mulig naturlige råvarer, og is burde dere virkelig klare å lage uten masse skadelig boss i. Er glad andre her er enige, og håper hele Norge

  Takk for meg. Kommer tilbake når ting endres😊
 • Hei! I familien vår er det dessverre mange intoleranser, hovedsaklig melk, og bare det gjør det vanskelig å finne is til et lite barn som ikke enda forstår hvorfor det ikke kan få is. Når det da finnes vegansk is, men som inneholder stoffer som heller ikke er bra for barnet, så sitter man igjen med en bismak ved å gi is - man burde ikke som forelder måtte velge det ene eller andre. Mange av ingrediensene trengs overhode ikke i en is, så min oppfordring: Vær et forbilde i en bransje som nyter godt av både fint vær, varme, barnefamilier og selskaper allerede, og lag is som er bra for barnet, og som føles godt for forelderen å gi - dere har ingenting å tape og kan kun vinne respekt hos foreldre som ønsker det beste for barna sine.
 • På tide å være føre var og fjerne karragenan fra produktene  deres. Gå foran og sett tarmhelse foran profitt.
 • Hei, jeg ønsker meg en is uten tilsetningsstoffer, med fløte, egg, sukker og andre naturlige ingredienser og gjerne økologisk om det er mulig😄
  Hilsen Ida
 • Hei. Vi ønsker oss is med de ingrediensene som man ville laget is av hjemme 🥳 altså ikke noen tilsetningsstoffer, fløte osv. ide til en ny iskrem serie? «Ekte iskrem» kan den jo hete.
  For det dere selger nå er noe virvar av en annen verden og det verste er at utrolig mange oppegående mennesker ikke vet hva isen deres inneholder fordi de stoler på at dere selger kvalitetsvarer. Skremmende🥺
 • Vi ønsker oss veldig is uten tilsetningsstoffer 🙌
  Is skal vær trygg for store og små, uten unødig tilsetning! Håper dere kan gå foran som et godt eksempel å lage is uten helseskadelig tilsetningsstoffer slik at vi alle kan nyte isen deres
 • Hei. Ofte får man til svar at dere (og alle isfirmaee) følger utviklingen og HVIS det kommer endringer så tilrettelegger dere etter det. Men hva med å ta førersetet? Hva med å bli et firma som lager nydelig is og samtidig tenker på helse. Det må gå ann å ha flere tanker i hodet samtidig. Hvis alle sitter på baken og venter på at andre skal lede vei -ja da kommer vi ikke langt.
  Kan dere ikke tilby en linje økologisk is? Vet at jeg og mine hadde satt pris på is uten tilsetningsstoffer som potensielt (men for all del -la oss vente til enda flere kommer til denne konklusjonen) kan være uheldig for (barnas) tarmflora.
 • Hei Hennig Olsen. Jeg tror ikke du er usikker på hva Marit og alle de andre som har kommentert her mener. Forbrukernes tale er klar: kutt karragenan og andre tilsetningsstoffer fra all is. Noe annet er direkte umoralsk når dere vet at stoffet er ulovlig dor barn, dere vet hvor mange barn som spiser is og dere vet hvor ønsket dette er fra kundene deres. Jeg kommer aldri til å spise deres is igjen og kommer som de mange andre her til å informere alle venner, familie og bekjente om deres manglende vilje til å lytte til kundene deres. Er dere en seriøs aktør burde dere gjøre dette uten oppfordring fra kundene, men her har dere også fått oppfordringer i mange år. Nå har dere ikke noe valg. Fjern tilsetningsstoffer eller mist deres rykte, rennome, tillit og ikke minst ekstremt mange kunder.
 • Fra og med nu skal jeg lage isen min selv. Jeg boikotter Hennig Olsen. Det er meget synd for jeg absolutt elsker deres is, men fikk grusomt vondt i det jeg tok grep og lærte om hva jeg putter i meg og mine nærmeste.
  Jeg støtter i andres ord med at Hennig Olsen må gå ut som godt eksempel og være førevar, enn å være bakpå...
  Slutt med tilsettingstoffer, bli helt naturlig på gode råvarer heller! 

 • Alltid syntes Henning Olsen er best, men kjøper nok ikke isen deres igjen før dere fjerner de tilsetningsstoffene. Sånne er det bare ☺️
 • Hei.
  Det blir ikke noe iskjøp hos dere før dere får is uten karragenan og andre skadelige unødvendige stoffer. Hilsen tidligere tarmoperert og kreftpasient.
 • Tror det må bli hjemme laget is i sommer. Vil ikke servere barna is med E stoffer, som har negative effekt på tarmsystemet.

 • Hei,
  Hvorfor har dere så mange is med kaarragenan? Det må vel gå an å droppe dette? Og hvorfor kan ikke vi forbrukere få kjøpt is med mer råvarer enn bare ulike fyllstoffer? Veldig mye av isen dere lager spises av barn som ikke har godt av dette (det har heller ikke oss voksne men de små er mer påvirkelig i forhold til størrelse/vekt).
  Og det at dere vil «vente på mer dokumentasjon» (les: vi tar det ikke vekk før det blir forbudt av myndighetene) er en veldig sløv og gammeldags holdning.
 • Ønsker oss deilig is uten karragenan og andre unødige tilsetningsstoffer! Med bakgrunn i den forskningen som nå viser hvor skadelig karragenan er for tarm, så forventer vi vel egentlig at dette stoffet fjernes. Jeg kommer ikke til å kjøpe noen is som inneholder dette. Gå forran som et godt eksempel!
 • Her blir det laget hjemmelaget is frem til det dukker opp en leverandør som klarer å lage iskrem uten ugunstige tilsetningsstoffer.
 • Hei,
  Skulle ønske at dere kuttet karragenan (https://bramat.no/kosthold/3325-dette-bor-du-vite-om-karragenan). Vil så gjerne nyte isen deres uten en bismak av dårlig samvittighet.
 • Ønsker meg en is uten karragenan og is basert på råvarer 🙏. Har dere planer om dette ?
 • Hei, kan dere kanskje lage en lavkalori/sukkerfri is uten FODMAP sorbitol og maltitol. For oss med IBS og lignende så er det vanskelig å finne «sunn» is uten å «skite» i buksen en halvtime senere.
 • Hei:) Håper dere kan produsere iskremer helt uten tilsetningsstoffene E407, E433 og 466. Det hadde vært fint at barna kan velge UTEN at man må sjekke innholdslisten etter karregan.
 • Kjære Hennig Olsen! På tide å endre oppskrifter og bidra med rene isprodukter! Det norske folk har talt - vi ønsker produkter uten tilsetningsstoffer som E407, E433 og E466!
  Frem med de gode og gamle fløteisoppskrifter laget av rene og norske ingredienser 🥳


 • Kan dere lage en laktosefri lavfodmap iskrem (dvs uten bruk av havremelk, inulin, høyfodmap frukt og bær eller ting fra konsentrat). Og uten tilsetningsstoffer som Karragenan, xhantangummi, etc som potensielt kan skape enda mer betennelse i en allerede irritabel tarm.
 • Gå foran som et godt alternativ til is-bransjen og kutt ut Karreganan og andre potensielt skadelige E-stoffer nå!! Og vente og «se ann» er ikke godt nok. Coop har bestemt seg for å kutte ut karreganan, og gjennomfører, hvorfor kan ikke dere?  Med tanke på hvor mange barn som spiser is burde dette være en selvfølge.. Jeg betaler gjerne ekstra for ren og trygg is med fløte og sukker, enn skummetmelkpulver og tilsetnings/fyll-stoffer..
 • Hei, kan dere ikke tenke på barna og deres fremtid istedenfor profitt og lage is med rene råvarer og uten tilsetningsstoffer? Det bør ikke være så vanskelig. Jeg har sluttet å kjøpe is fra dere, fordi jeg ønsker barna mine en bedre fremtid.
 • Ønsker meg og is uten alle disse tilsetningsstoffene, spesielt karragenan.
 • Hei!
  Takk for deres engasjement! Hennig-Olsen Is har iskrem både med og uten karragenan. Vi følger med på utviklingen rundt tilsetningsstoffer. P.t. er det fortsatt slik at vi forholder oss til norske lover og forskrifter for matproduksjon og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil Hennig-Olsen Is såklart etterkomme disse.
  Her er en liste over produkter uten karragenan;
  • NUDE - alle varianter
  • Krone-is Mini Snack 12stk
  • Mochi 6 stk
  • Friskis Jordbær/appelsin
  • Friskis Melon
  • Friskis Fersken
  • Friskis Fruktblanding
  • Sommeris
  • ZERoh! Strawberry Passionfruit & Peach Pineapple 10pk
  • Cola is
  • Solo
  I iskiosk, kafe og restaurant finnes også følgende produkter uten karragenan;
  • Bringebær sorbet 4,6l
  • Jordbær sorbet 4,6l
  • Mango sorbet 4,6l
  • Melon sorbet 4,6l
  • Slurp – alle varianter
 • Så har dere uten karragenan, men NUDE har jo også tarmskadelige stoffer, sikkert mange av de andre dere nevner uten karragenan også. Snakk om å bare høre det dere vil høre, ikke hva folk sier! VI VIL HA IS UTEN TARMSKADENDE TILSETNINGER!
 • Interessant å lese gjennom innleggene her.
  Hennig-Olsen, dere fremstår uvitende og arrogant rett og slett.
  Men dere er selvsagt ikke uvitende, selv om svarene deres kan få det til å fremstå sånn (automatisk svada på repeat).
  Dere er nok bare kyniske og fullstendig tonedøve, uten å vise tegn til å lytte på hverken forskning eller på kundene.
  De tilsetningsstoffer som er nevnt av flere titalls bare på dette forumet er dere etter all sannsynlighet godt kjent med er skadelig.
  Mange produsenter har allerede faset disse ut med rette. Det mangler ikke på forskning som peker på at eksempelvis E407 og E466 er direkte helseskadelig. Man er forbi 'føre var'-stadiet, alle piler peker i samme retning.
  Måtte dere selge mindre is enn noensinne, helt til dere erkjenner hva forskningen viser, hva de opplyste kundene vil ha og hva mindre opplyste kundene ikke trenger å bli påført. Ta samfunnsansvar!

  https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
  https://forskning.no/bakterier-mat-og-helse-tarm/dyrestudier-skaper-bekymring-over-tilsetningsstoffer/1561773
  https://forskning.no/mat-og-helse/pasientforening-med-opprop-mot-tilsetningsstoffer/1733811
  https://bramat.no/kosthold/3325-dette-bor-du-vite-om-karragenan
  https://www.barebrabarnemat.no/er-det-snilt-a-gi-is-til-barn/

 • Alle kommentarer om unødvendig bruk av karragenan og andre tilsetningsstoffer tiltredes. Det blir ikke kjøpt en eneste is fra Henning Olsen før dere tar et tydeligere og sunnere standpunkt i denne saken.
 • Hei! Jeg etterlyser også is uten karragenan. Spesielt flere typer fløteis.
 • Jeg får ekstreme magekramper av karragenan og det er uaktuelt for meg i gi produkter som inneholder dette til barna mine. Syns derfor det er veldig synd at dere ikke tilbyr fløteis uten karragenan, når det er fullt mulig å produsere uten. Samtidig syns jeg det er utrolig at dere henviser til at dere følger loven, når vi forbrukerne sier så tydelig fra til dere at dette og andre tilsetningsstoffer ikke er noe vi ønsker å få i oss. Ikke bra for omdømmet deres altså, Hennig Olsen!
 • Hei!
  Jeg signerer majoriteten over her. Jeg ønsker meg en råvarebasert is uten skadelige tilsetningsstoffer. Særlig uten karragenan. Det koster med 0 viljestyrke å droppe disse produktene, selv om jeg elsker is
 • Så flott at det er kommet en del iser uten karragenan 😊 håper dere snarest mulig utvider til flere i sortimentet deres, spesielt kremis, så vi kan begynne å kjøpe det igjen. Ingen iser med karragenan vil bli kjøpt i vår familie.
 • Før var dere favoritt hos oss men nå styrer vi unna pga tilsetningsstoffer. Har heldigvis funnet en produsent som lager is av fløte og egg. Og uten karragenan. Hadde vært så gull om dere fulgte etter.
 • Håper også at dere snart kutter ut tilsetningsstoffet katragenan (E407), slik at vi kan nyte Henning Olsen is igjen. Frem til det - holder vi oss unna!

  Gjør tiltak og stå frem som best i klassen. Server de norske barn og norske folk produkter av kvalitet vi kan nyte og spise/servere med GOD samvittighet. Ingen ønsker å innta eller servere gift. Håpløst og svært irriterende med slik ansvarsfraskrivelse når fakta finnes og nok kan fremskaffes av kyndige mennesker lett. Mydighetene kan man ikke vente på. Ta ting i egne hender! 


 • Kan dere snart lage ekte fløteis uten farlige tilsetningsstoffer?
  Her blir det kun hjemmelaget is til både store og små til dere får fingeren ut. Vi har lyst på fløteis og ikke saftis. Synd at det er der eneste dere har uten karragenan!
 • Ren is til alle, spesielt de aller minste!!
  Var på familiedag ved havna i dag og fikk vondt i magen hver gang jeg så et lite barn med "fløte"-is😭 Vær så snill å gi oss gode alternativ, selv om dere ikke MÅ.
  Sier som så mange over: ekte råvarer i stede for konsistensmidler, emulgatore og aromaer..😔
 • Takk for liste, men skjønar dokker ikkje at det ser veldig teit ut å svara på kritikken mot å berre "fylgja med på utviklinga" og venta på "tilstrekkeleg dokumentasjon" (kva er eigentleg tilstrekkeleg?) med å berre gjenta akkurat dei same orda? Det understrekar jo berre at dokker ikkje er villige til å lytta til kundar som ynskjer is av høg kvalitet. Korfor overlet dokker heile den marknaden til andre aktørar?
 • Hva skjedde med den gode gammeldagse oppskriften? Tviler sterkt på at Herr Hennig-Olsen, opphavsmannen til Hennig-Olsen Is, brukte så mye mer enn fløte, egg og sukker, utenom naturlig smakstilsetning som f.eks. jordbær og kakao/sjokolade. Jeg prøver nå å unngå å kjøpe kommersiell is pga. alle tilsetningsstoffene, og da spesielt karragenan som irriterer magen min. Har gått til innkjøp av iskremmaskin selv så jeg kan lage is på god gammeldags oppskrift, med sunne, naturlige råvarer.

  Kan dere ikke lage is på gode råvarer uten alle disse tilsetningsstoffene for konsistens og emulgering?
 • Hei! Når skal dere begynne med isKREM uten karragenan? 😀 Kulinaris klarer det, så tipper dere også får det til om dere vil 😀
 • Karragenan er jo ikkje avgjerande for produktet, så det virkar veldig bakpå og rart å måtte vente på lovar som forbyr det før de kan fjerne det. Styrer ikkje Henning-Olsen ingredienslista si sjølv?
 • Støtter det mange andre her skriver. Ja til is uten skadelige tilsetningsstoffer som karrangenan! Tipper også dere hadde tjent på å gå foran som et godt eksempel.
 • Hei Siri fra Henning Olsen,
  når det gjelder innlegget ditt skrevet 28.4 med info om hvilke is dere har som ikke inneholder karragenan kommer du dessverre med misledende informasjon. Flere av is’ene du påstår ikke inneholder karragenen gjør dette ifølge hjemmesidene deres. E471 kan også skrives i ingredienslisten som mono- og diglyserider av fettsyrer. Friskis vannmelon, jordbær/appelsin, fersken, kroneis mini 12-pack, Nude mango og jordbær på boks, mochi 6pk og alle sorbetene du beskriver inneholder E471.
  Jeg skriver dette innlegget 12.6.22 og håper inderlig at dette ikke skyldes uvitenhet fra deres side, men at nettsidene deres ikke er oppdaterte og at det er innholdsfortegnelsene jeg har søkt opp på henning-olsen.no som er feil.
  Det er tydelig at vi som forbrukere ønsker ekte råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer, fyllstoffer og stabilisatorer. På tide å gjøre en total endring Henning Olsen!
 • For en kjedelig bedrift som ikke følger med i tiden og lager is av råvarer og uten skadelige tilsetningsstoffer slik forbrukerne vil ha.
 • Jeg ønsker meg is laget av fløte, egg, sukker og vanilje slik som da dere begynte å lage is. Slik som god og næringsrik is skal lages. Uten karrengenan. Tenk hvis en isprodusent kunne gjort det! Selge ekte is. Kan selge den dobbelt så dyrt som den isen som bare består av billige erstatninger og fyllstoff og likevel få solgt den til bevisste forbrukere som det stadig blir flere av. Det er på tide! Vær den første til å ta den gode «hjemmelagde» og opprinnelige isen tilbake. Dere kommer til å vinne markedet på dette området om dere tør. Forbrukere skriker etter et bedre alternativ. Inntil videre går ismaskinen på høygir her hjemme. Og bonden som selges økologiske egg og økologisk fløte får pengene mine, istedenfor dere.
 • Hei:) jeg håper også at dere kan begynne å lage trygg iskrem som kan gi til barna våre❤️🙏🏻
 • Tenk om Henning-Olsen is kunne vært så modige - og på forbrukernes side at dere hadde kuttet ut E407 (Karragenan) i all iskremen deres (som det var før). Da begynner jeg garantert å kjøpe isen deres igjen!

  Lykke til med vurderingen (kvalitet vs penger ;-) )
 • Hei! Det er utrolig dårlig at dere ikke kan lage «fløteis» uten E407, E471, E466. Andre merker klarer dette. Bla Mövenpick, kolonihagen og bamsrudloven gårdsis. Det er overhode ikke essensielle ingredienser for å lage is og med den forskningen vi har nå bør det kuttes ut asap! Har sluttet å kjøpe is fra dere og gjør så godt jeg kan (med mange med meg) om å spre budskapet videre. Sorry Hennig Olsen, men dere mister forbrukere for hver dag som går.  Når dere kommer med bedre alternativer (ikke saftis!) gleder jeg meg til å kjøpe fra dere igjen ☺️
 • Tips! Karragenan brukes også i hele meierisortimentet til Tine fra iskaffe til sjokolademelk. Det er en bedre kamp å kjempe.
 • Er det noen som lager kvalitetsis - helt uten tilsetningsstoffer? Eller må man lage selv hvis man skal ha naturlig fløteis?
 • Så bra at det er flere iser uten uten karragenan nå, men mange igjen ennå før dere er i mål. Enn så lenge lager jeg fløteisen vi spiser selv. De isene som er uten karragenan, er de også uten karboksymetylcellulose?
 • Takk for deres engasjement!
  Karragenan er et tilsetningsstoff som er strengt testet av EU og internasjonalt i flere tiår med resultater som gjør det regnet som en trygg råvare. Det stilles andre krav til iskrem som skal selges i butikk med god holdbarhet, enn iskrem som lages på kjøkkenbenken til hjemmebruk. Per i dag har vi ingen alternativ som er gjennomtestet og klart for å innføre «over natten», og å fjerne det vil forringe kvaliteten og ikke minst holdbarheten, og medføre matsvinn. Når det er sagt, jobber vi kontinuerlig med utvikling og forbedring av iskremen og ser på alternativer til karragenan. For at disse alternativene kan vurderes som en forbedring trenger vi tid til å langtidsteste og gjennomteste for å sikre kvalitet, smak og tekstur gjennom hele holdbarhetsperioden.
  Alle iskremelskere kan være trygge på at vi i Hennig-Olsen Is følger forskningen nøye samtidig som vi tester alternativer og muligheter på fabrikken. Vi har også flere fruktiser i sortimentet vårt som er helt uten karragenan for de som ønsker det.
 • Hei Siri

  For en håpløst forsvarstale. Jeg vil tro de fleste her kjenner historien til karragenan utrolig godt, og likevel ønsker vi ikke dette som tilsetningsstoff i is. Tine har nå besluttet å fjerne det i flere produkter, og Coop skal ikke bruke det i nye produkter og jobber med å erstatte det i eksisterende produkter. Mövenpick m.fl. klarer allerede å lage is uten E407, de har vel ikke annen krav til holdbarhet enn dere??
  Forøvrig, «trygg råvare»? Jada, det er mye som har vært ansett som trygt som med nyere forskning og kunnskap viser seg å ikke være det, nå sist titandioksid.

  Ikke étt av argumentene deres holder vann.
 • Dere er veldig på å skrive at dere har is uten bl.a. karragenan, men har dere isKREM uten? Nei. Dere har faktisk ikke fløteis uten disse tilsetningsstoffene. Jeg bryr meg katta om saftisene og sorbetene, det er god, gammeldags fløteis med rene råvarer og uten tilsetningsstoffer jeg vil ha. Og ut ifra alle kommentarene her er vi en god gjeng som er enige om dette.

  Utrolig skuffende at ikke dere går i bresjen og heller er føre var. Nå har Tine gått ut og sagt de skal fase ut karragenan. Hva er deres trekk?
 • Familien vår har spist isen deres gjennom mange år, men nå er det slutt. Ante ikke egentlig hva som var i den, men når jeg nå først har lest etiketten er det ingen vei tilbake. Ikke snakk om at jeg forer barna med omdiskuterte tilsetningsstoffer. Ekkelt å tenke på hvor mye av isen vi har spist gjennom årene... Veldig synd. Håper dere finner andre løsninger. I mellomtiden har vi gått over til Mövenpick - som lager super is uten helseskadelige stoffer.

  "Høsten 2020 skrev LMF en artikkel om flere dyrestudier som antyder at en rekke tilsetningsstoffer kan være skadelig for mennesker. Disse tilsetningsstoffene er karragenan (E407), (natrium)karboksymetylcellulose (E466, E467) og polysorbat 80 (E433) og kan skape inflammatoriske prosesser i flere av kroppens organer ved at de endrer tarmfloraen."
 • Jeg kjøper heller ikke deres is før Henning-Olsen har fjernet E466/467, E433, og E407 som ødelegger tarmfloraen til folk og som derfor fremmer betennelser i kroppen. Mvh Erik
 • Gleder oss til is uten Karragenan😊
 • Håper dere kommer med flere is uten karragenan!
 • Enda en sommer forbi,  hvor jeg kunne misunne venner og familie kose seg med is i varmen. Bare en gang fikk jeg selv nyte en intens glede, av å kjøpe og spise is. Det var i Danmark, hvor det faktisk er mulig å få tak i økologisk småis. Jeg var i lykkerus. Nå er Diplom Is i ferd med å fase ut Karragenan. Håper dere tenker i liknende baner. Om dere ikke rekker å finne alternativer for all isen før neste sommer, har jeg ett forslag. Sakte Kjærna var en nydelig is, som jeg savner veldig. Hva med å finne frem den gamle oppskriften og fylle i småbegre, så vi som blir syke har ett godt alternativ i småisdisken. Ta gjerne en utfordring og oppgrader med økologiske ingredienser. Tror det kunne selge godt. Vi er mange som betaler litt ekstra for gode naturlige ingredienser.
 • Når kan noen ta dette til avisene? Det er på tide at det normale folket blir opplyst. Tine klarte merkelig nok å bytte ut Karragenan i kakaoen sin i skolemelken til barn, men dere holder fremdeles på å reklamere is til barn med dette stoffet.
 • Hei. Hva for et standardsvar er dette? Jeg har hatt et økologisk is nå i et par mnd og Ãnglamark har økologisk iskrem. Så har vi lecithin. Les dette.

  https://oslonyehoyskole.no/aktuelt/hva-er-egentlig-karragenan-og-bor-man-unnga-det
 • Hei! Nå som Diplom is er klar for å fase ut karragenan i sin is, hvor står dere i denne saken? Har dere konkrete planer eller nye is-varianter som blir lansert uten karragenan i år?
 • Jeg kan bekrefte å ha vært syk i over ett år pga. karragenan i maten og kjenner flere. Den MÅ fjernes fra is og all mat. Det er kynisk å tilby is til barna med giftig stoff oppi!
 • På tide å lytte til kundene snart? Dropp karragenan nå, eller la Diplom is overta store deler av kundemassen.

 • Snakkes Hennig! Sees aldri igjen </3

  Unngår aktivt butikker som ikke selger Diplomis nå..
  IsSjef
 • Hei,
  Skjønner godt at dette er en frustrajson for dere! Vi ønsker stadig å forbedre oss, og venter ikke på at EU stopper oss. Vi jobber på spreng med å utvikle andre alternativer for karragenan, men er dessverre ikke helt der vi vil være enda. Vi får krysse fingrene og se hva fremtiden bringer🤞 I mellomtiden er våre saftiser og sorbet uten karragenan🍦
  Silje
 • Er alle deres tilsetningsstoffer fortsatt vegetabilske, unntatt E120?
  Recep
 • Hei Recep,

  Ja, det er dem😊
  Silje
 • Hei, hvordan går arbeidet med å tilby iskrem uten karboksymetylcellulose (E466) ?

  Espen
 • Vi ønsker stadig å forbedre oss, og venter ikke på at EU stopper oss. Vi jobber på spreng med å utvikle andre alternativer, men er dessverre ikke helt der vi vil være enda.
  Silje
 • Hvorfor må dere jobbe på spreng for å utvikle alternativer til karragenan og andre stoffer når dere tidligere har produsert nydelig iskrem uten?

  NILS

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.