Tilsetningsstoffer

Er deres tilsetningsstoffer vegetabilske?
Maja Anmeld upassende innhold

Kommentarer

 • Hei!

  Alle e-nummer (tilsetningsstoffer) som Hennig-Olsen Is bruker i sine produkter er vegetabilske, eneste unntak er E120 Karmin.

  Innholdsfortegnelse og allergener på hvert produkt finner du på våre hjemmesider, klikk her for å komme til oversikten.

  Maja
 • Hvorfor har dere sitronsyre i  iskrem? Jeg for min del får eksem av det.
  Elin
 • Hei Elin.
  Sitronsyre benyttes som tilsetningsstoff i iskremen som en smaksforsterker, surhetsregulerende middel, og som en antioksidant. Sitronsyre er et godkjent tilsetningsstoff og har e-nummer E330, dette stoffet faller inn under hovedgruppe konserveringsmiddel.
  Kate
 • Har dere iskrem uten E407 (Karragenan), E433 (Polysorbat), E466 (Karboksymetylcellulose)?
  Julia
 • Hei Julia, vi har ingen detaljert liste over hvilke produkter som har dette. Vi anbefaler å sjekke ut hjemmesiden vår for produktinformasjon;

  https://www.hennig-olsen.no/iskrem/
  Kate
 • På deres hjemmeside kunne jeg ikke se at dere hadde noen produkter uten disse stoffer?
  Julia
 • Hei, vi merker iskremen vår med ingredienser som er merkepliktige, så om du finner dette i produktenes innholdsfortegnelse, så stemmer nok det.
  Kate
 • Vet ikke om noen leser dette , men prøver. Temaet er om Henning Olsen har planer om å unngå Karragenan (E407). Forsking viser at E407 har uhelseskapende effekter hos forsøksdyr og for mennesker med autoimmun tarmsykdom. Legger ved artikkel fra legetidsskriftet som understreker behovet for å være føre var. Ønsker svar fra Henning Olsen om hva dere tenker om dette.
  Flere artikler i Forskning.no sier det akkurat det samme.

  h https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
  ståle William reigstad
 • Hei Ståle, og takk for at du kontakt med Hennig-Olsen Is.

  Hennig-Olsen Is kan bekrefte at temaet er på agenda internt, og vi følger utviklingen i fagforum med andre aktører i samme bransje og opp mot våre underleverandører. Vi forholder oss til norske og europeiske lover og forskrifter på området matproduksjon. Per i dag kan Hennig-Olsen Is tilby følgende produkter uten karragenan;

  - Solo is
  - Nude Mango
  - Nude Jordbær
  - Zeroh! - alle smaker
  Hege
 • Hva er grunnen til at dere lager noen typer is med karragenan og noen uten? Mitt klare standpunkt som forbruker er at det er utilstrekkelig bare å "følge utviklingen" (i årevis?) når forskerne mener vi bør være føre var allerede nå. Jeg inngår nå i rekken av de som ikke kjøper mer Henning Olsen is. Skal også påvirke barn og barnebarn til å gjøre det samme. Henning Olsen vil kunne tjene mye på å gå foran i markedet i stedet for bare å følge etter. Noen må ta initiativ. Hvor ikke dere?
  ståle William reigstad
 • Håper også på at isen blir uten Karragenan! Synd at det er i for det er jo flest barn som spiser is. Og det er vel ikke lov med dette stoffet i ting som barn spiser? Selv og ikke is er markedsført mot barn. Men de spiser mest uansett.
  Eva
 • Takk for at dere tar kontakt med oss, det setter vi pris på.
  Hennig-Olsen Is ønsker å tilby et bredt spekter av produkter til dere som forbrukere, og derav ulike ingredienser i ulike produkter - så det finnes valgmuligheter.
  Dette området er i en tidlig forsknings fase per nå. Hennig-Olsen Is ønsker å trygge forbrukeren, og følger derfor norske lover og forskrifter for matproduksjon. Vi følger utviklingen, og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil vi selvfølgelig etterkomme disse.
  Hege
 • Hei, vannmelon Iden deres er fantastisk god, og med lite kalorier. Kan dere lage multipack med den, jeg spiser 3-4 stk om dagen så det blir litt dyrt 😊
  Helle
 • Hei Helle, så gøy å høre at  du liker vannmelon-isen vår!
  Vi kan ikke love noe nå, men vi tar med oss forslaget videre 👍
  det kan jo hende det dukker opp etter hvert.
  Kate

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.