Tilsetningsstoffer

He

Jeg gjør et prosjekt på hvordan i

hadde iskremen som ble solgt rundt 2000-tallet mer, eller mindre tilsetningsstoffer og «rare

For eksempel siemens-isen (mobil-is

har dere ingredienslisten
Lars

Kommentarer

  • Hei,

    Her virker det som det mangler en del tekst. Hva er det du egentlig lurer på?
    Alexander
  • Var det mindre eller mer tilsetningstoffer i iskrem før, f eks i siemens iskremen
    Lars
  • Hei Lars,

    Vi har ikke ingrediensliste til så gammel is i systemet vårt dessverre.

    Generelt hadde vi rundt 2000-tallet omtrent samme mengde tilsetningsstoffer i iskremen som i dag. Vi har generelt i alle år fokusert på å tilsette så små mengder som mulig, slik at vi opprettholder en god is som skal tåle temperatur svingninger og ulike lagringsbetingelser hele veien fra produksjon til forbruker, men beholder frisk og god smak.

    Det ble tidligere brukt litt flere forskjellige tilsetningsstoffer, men det vil ikke si at mengdene var særlig større.
    F.eks enkelte sauser og syltetøy hadde før konserveringsmiddel i. Det har vi kuttet ut, da vi nå lager alt av sauser og syltetøy selv i fabrikken vår, og bruker dette så raskt videre i isen at vi derfor ikke trenger konserveringsmiddel i syltetøyet. (I frossen iskrem vokser ikke gjær og mugg, slik det kan i syltetøy over tid).
    Alexander

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.