Velkommen til Hennig-Olsen Is’ kundeservice og supportforum! Til venstre finner du svar på ofte stilte spørsmål, bruk gjerne søkefeltet for å søke etter svar på det du lurer på. Finner du ikke svar ved å søke kan du stille nytt spørsmål til oss ved å klikke på "Spør oss!".
Gjelder det feil på produkt? Fyll ut skjema som du finner her.
Her tar vi i mot gode innspill og spørsmål, ris og ros!
Dette forumet skal være både informativt og nyttig! Bruk knappen "Spør oss!" om det er noe du syns mangler her. Vi forbeholder oss retten til å fjerne kommentarer med stygt språk og dårlig tone.
Ditt navn og din mailadresse (mailadressen din vil aldri synes offentlig) fjernes automatisk etter maks 1 år. Hele vår policy for personopplysninger finner du her.
Vil du ta kontakt med oss finner du annen kontaktinfo her.
Alle e-nummer (tilsetningsstoffer) som Hennig-Olsen Is bruker i sine produkter er vegetabilske, eneste unntak er E120 Karmin.
Innholdsfortegnelse og allergener på hvert produkt finner du på våre hjemmesider, klikk her for å komme til oversikten.
Sitronsyre benyttes som tilsetningsstoff i iskremen som en smaksforsterker, surhetsregulerende middel, og som en antioksidant. Sitronsyre er et godkjent tilsetningsstoff og har e-nummer E330, dette stoffet faller inn under hovedgruppe konserveringsmiddel.
https://www.hennig-olsen.no/iskrem/
Flere artikler i Forskning.no sier det akkurat det samme.
h https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
Hennig-Olsen Is kan bekrefte at temaet er på agenda internt, og vi følger utviklingen i fagforum med andre aktører i samme bransje og opp mot våre underleverandører. Vi forholder oss til norske og europeiske lover og forskrifter på området matproduksjon. Per i dag kan Hennig-Olsen Is tilby følgende produkter uten karragenan;
- Solo is
- Nude Mango
- Nude Jordbær
- Zeroh! - alle smaker
Hennig-Olsen Is ønsker å tilby et bredt spekter av produkter til dere som forbrukere, og derav ulike ingredienser i ulike produkter - så det finnes valgmuligheter.
Dette området er i en tidlig forsknings fase per nå. Hennig-Olsen Is ønsker å trygge forbrukeren, og følger derfor norske lover og forskrifter for matproduksjon. Vi følger utviklingen, og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil vi selvfølgelig etterkomme disse.
Vi kan ikke love noe nå, men vi tar med oss forslaget videre 👍
det kan jo hende det dukker opp etter hvert.
Hennig-Olsen Is ønsker å tilby et bredt spekter av produkter til dere som forbrukere, og derav ulike ingredienser i ulike produkter - så det finnes valgmuligheter.
Dette området er i en tidlig forsknings fase per nå. Hennig-Olsen Is ønsker å trygge forbrukeren, og følger derfor norske lover og forskrifter for matproduksjon. Vi følger utviklingen, og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil Hennig-Olsen Is såklart etterkomme disse.
Gleder meg til eg og ungene kan velge flere is fra deres sortiment når de blir uten Karragenan.
Jeg savner en fløteis jeg kan med god samvittighet kan gi barna mine. En som KUN inneholder, følte, sukker, egg og vanilje… Ikke alt annet tull!!! God gammaldags is som dere helt sikkert lagde da dere startet med isproduksjon.
Gleder meg til å se den i butikk 👍🏻
Hilsen Tone
Hvorfor kan ikke dere starte å produsere is uten skadelige tilsetningsstoffer? Jeg har sluttet å kjøpe is fra dere og kommer til å spre informasjon om at ingen andre bør gjøre det heller, så lenge dere fortsetter å bidra med skadelige stoffer i mat, som inntas av barn. At dere venter på at myndighetene skal få ytterligere data og at dere eventuelt skal gjøre endringer når «tilstrekkelig informasjon» foreligger er ansvarsfraskrivelse!!! Følg Änglamark sitt eksempel, og kutt ut skadelige tilsetningsstoffer!!
Coop har klart å gå foran som et godt eksempel når det gjelder å kutte karragenan og andre tarmskadelige estoffer i sine produkter. Hvorfor kan ikke Hennig Olsen følge etter? Dere må da strengt tatt ikke vente på mer dokumentasjon, når Coop helt fint klarer å ta det initiativet før myndighetene får fingeren ut? Hva er det som stopper dere når Coop klarer det?
Hvorfor ikke ta ansvar allerede nå, tipper de som er først ute med dette blir populære, særlig hos oss foreldre. Nå lager vi heller isen selv, så venter i spenning.
Håper Hennig-Olsen Is så raskt som mulig fjerner Karragenan (E407) i alle deres produkter. Dette stoffet er ikke lov å ha i barnemat i Norge. Siden is ikke regnes som barnemat kan dere bruke det uten å gjøre noe ulovlig. Men er det egentlig greit mtp. at mange barn spiser isen deres? Er det ikke bedre å være føre-var, og kutte det nå for forbrukernes beste før det evt. blir lovregulert? Lovregulering tar tid.
Mvh Marthe
Jeg ønsker (og forventer vel egentlig) på bakgrunn av forskning på Karragenan e407, at dere dropper dette i produktene deres framover. God sommer
Hvis dere virkelig ønsket å lage kvalitetsprodukter, ville disse stoffene vært droppet for lengst. Som andre har nevnt her, hvorfor kan ikke dere gå foran og kutte ut dette for å være føre var?
Har dere planer om å lage barnevennlige is uten karragenan? Eller endre designet på isene med karragenan, som ser ut som de er rettet mot barn?
Vh
Ine Woldstad
Når har dere tenkt å fjerne de sykdomsfremkallende stoffene dere bruker i iskremene deres? F.eks karragenan. På tide å ta ansvar?
Hvorfor fortsetter dere med E407, E433 og 466 etter flere år med ønsker fra forbruker at det skal kuttes ut, forskning som viser at dette er skadelig for dyr, samt at det er anbefalt å unngå disse stoffene for å være sikker frem til mer forskning kommer på banen om hvordan de påvirker oss mennesker? Jeg ser at dere gir det samme standard svaret til alle som spør, men det er ikke et godt nok svar. Det blir som en politiker som unngår å svare på det den egentlig blir spurt om.
Det er lov å være handlekraftig og ta ansvar, og ikke bare lene seg på "minimumskravene"...
Hvilke av deres iser er uten E407, E433 og 466?
Våren er kommet, og ungene har begynt å mase om is. Hvorfor kan dere ikke tilby flere typer is, også fløteis, uten 407 og 466?
Er det fordi det er umulig å lage god is uten disse stoffene, eller er det bare av gammel vane?
Ingvild
Lurer på om dere – som produsent av is det en stor målgruppe er barn – har konkrete planer om å kutte karragenan? Er interessert som privatperson og mamma, men aner også en mulig journalistisk sak her, i og med at studier har vist skadelig effekt på tarmhelsen. Skal dere «se an» helt til stoffet blir forbudt – noe det virker svært sannsynlig at det blir – eller skal dere gå foran som et herlig eksempel og få mange barneforeldre som fans ved å kutte det ut allerede nå?
Jeg er litt usikker på hva du mener her.
Hører gjerne fra deg igjen👍
Man trenger ikke ha doktorgrad i norsk for å forstå at Marit over her mente: «har dere is uten karragenan?»
Spydig! Svar heller på det folk etterspør!
Forbrukerne vil ha is med rene råvarer, ikke billige tilsetningsstoffer!
Blir ingen is fra hverken dere eller diplom is denne sommeren dersom dere ikke endrer dette. Tenker at vi brukere er det viktigste dere har, og for å ikke miste oss må dere lytte. Alle kropper har godt av mest mulig naturlige råvarer, og is burde dere virkelig klare å lage uten masse skadelig boss i. Er glad andre her er enige, og håper hele Norge
Takk for meg. Kommer tilbake når ting endres😊
Hilsen Ida
For det dere selger nå er noe virvar av en annen verden og det verste er at utrolig mange oppegående mennesker ikke vet hva isen deres inneholder fordi de stoler på at dere selger kvalitetsvarer. Skremmende🥺
Is skal vær trygg for store og små, uten unødig tilsetning! Håper dere kan gå foran som et godt eksempel å lage is uten helseskadelig tilsetningsstoffer slik at vi alle kan nyte isen deres
Kan dere ikke tilby en linje økologisk is? Vet at jeg og mine hadde satt pris på is uten tilsetningsstoffer som potensielt (men for all del -la oss vente til enda flere kommer til denne konklusjonen) kan være uheldig for (barnas) tarmflora.
Jeg støtter i andres ord med at Hennig Olsen må gå ut som godt eksempel og være førevar, enn å være bakpå...
Slutt med tilsettingstoffer, bli helt naturlig på gode råvarer heller!
Det blir ikke noe iskjøp hos dere før dere får is uten karragenan og andre skadelige unødvendige stoffer. Hilsen tidligere tarmoperert og kreftpasient.
Hvorfor har dere så mange is med kaarragenan? Det må vel gå an å droppe dette? Og hvorfor kan ikke vi forbrukere få kjøpt is med mer råvarer enn bare ulike fyllstoffer? Veldig mye av isen dere lager spises av barn som ikke har godt av dette (det har heller ikke oss voksne men de små er mer påvirkelig i forhold til størrelse/vekt).
Og det at dere vil «vente på mer dokumentasjon» (les: vi tar det ikke vekk før det blir forbudt av myndighetene) er en veldig sløv og gammeldags holdning.
Skulle ønske at dere kuttet karragenan (https://bramat.no/kosthold/3325-dette-bor-du-vite-om-karragenan). Vil så gjerne nyte isen deres uten en bismak av dårlig samvittighet.
Frem med de gode og gamle fløteisoppskrifter laget av rene og norske ingredienser 🥳
Takk for deres engasjement! Hennig-Olsen Is har iskrem både med og uten karragenan. Vi følger med på utviklingen rundt tilsetningsstoffer. P.t. er det fortsatt slik at vi forholder oss til norske lover og forskrifter for matproduksjon og myndighetene venter på ytterligere data fra EU og EFSA i denne saken. Når tilstrekkelig dokumentasjon foreligger om emnet og eventuelle endringer gjøres, vil Hennig-Olsen Is såklart etterkomme disse.
Her er en liste over produkter uten karragenan;
- NUDE - alle varianter
- Krone-is Mini Snack 12stk
- Mochi 6 stk
- Friskis Jordbær/appelsin
- Friskis Melon
- Friskis Fersken
- Friskis Fruktblanding
- Sommeris
- ZERoh! Strawberry Passionfruit & Peach Pineapple 10pk
- Cola is
- Solo
I iskiosk, kafe og restaurant finnes også følgende produkter uten karragenan;Hennig-Olsen, dere fremstår uvitende og arrogant rett og slett.
Men dere er selvsagt ikke uvitende, selv om svarene deres kan få det til å fremstå sånn (automatisk svada på repeat).
Dere er nok bare kyniske og fullstendig tonedøve, uten å vise tegn til å lytte på hverken forskning eller på kundene.
De tilsetningsstoffer som er nevnt av flere titalls bare på dette forumet er dere etter all sannsynlighet godt kjent med er skadelig.
Mange produsenter har allerede faset disse ut med rette. Det mangler ikke på forskning som peker på at eksempelvis E407 og E466 er direkte helseskadelig. Man er forbi 'føre var'-stadiet, alle piler peker i samme retning.
Måtte dere selge mindre is enn noensinne, helt til dere erkjenner hva forskningen viser, hva de opplyste kundene vil ha og hva mindre opplyste kundene ikke trenger å bli påført. Ta samfunnsansvar!
https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
https://forskning.no/bakterier-mat-og-helse-tarm/dyrestudier-skaper-bekymring-over-tilsetningsstoffer/1561773
https://forskning.no/mat-og-helse/pasientforening-med-opprop-mot-tilsetningsstoffer/1733811
https://bramat.no/kosthold/3325-dette-bor-du-vite-om-karragenan
https://www.barebrabarnemat.no/er-det-snilt-a-gi-is-til-barn/
Jeg signerer majoriteten over her. Jeg ønsker meg en råvarebasert is uten skadelige tilsetningsstoffer. Særlig uten karragenan. Det koster med 0 viljestyrke å droppe disse produktene, selv om jeg elsker is
Gjør tiltak og stå frem som best i klassen. Server de norske barn og norske folk produkter av kvalitet vi kan nyte og spise/servere med GOD samvittighet. Ingen ønsker å innta eller servere gift. Håpløst og svært irriterende med slik ansvarsfraskrivelse når fakta finnes og nok kan fremskaffes av kyndige mennesker lett. Mydighetene kan man ikke vente på. Ta ting i egne hender!
Her blir det kun hjemmelaget is til både store og små til dere får fingeren ut. Vi har lyst på fløteis og ikke saftis. Synd at det er der eneste dere har uten karragenan!
Var på familiedag ved havna i dag og fikk vondt i magen hver gang jeg så et lite barn med "fløte"-is😭 Vær så snill å gi oss gode alternativ, selv om dere ikke MÅ.
Sier som så mange over: ekte råvarer i stede for konsistensmidler, emulgatore og aromaer..😔
Kan dere ikke lage is på gode råvarer uten alle disse tilsetningsstoffene for konsistens og emulgering?
når det gjelder innlegget ditt skrevet 28.4 med info om hvilke is dere har som ikke inneholder karragenan kommer du dessverre med misledende informasjon. Flere av is’ene du påstår ikke inneholder karragenen gjør dette ifølge hjemmesidene deres. E471 kan også skrives i ingredienslisten som mono- og diglyserider av fettsyrer. Friskis vannmelon, jordbær/appelsin, fersken, kroneis mini 12-pack, Nude mango og jordbær på boks, mochi 6pk og alle sorbetene du beskriver inneholder E471.
Jeg skriver dette innlegget 12.6.22 og håper inderlig at dette ikke skyldes uvitenhet fra deres side, men at nettsidene deres ikke er oppdaterte og at det er innholdsfortegnelsene jeg har søkt opp på henning-olsen.no som er feil.
Det er tydelig at vi som forbrukere ønsker ekte råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer, fyllstoffer og stabilisatorer. På tide å gjøre en total endring Henning Olsen!
Lykke til med vurderingen (kvalitet vs penger ;-) )
Karragenan er et tilsetningsstoff som er strengt testet av EU og internasjonalt i flere tiår med resultater som gjør det regnet som en trygg råvare. Det stilles andre krav til iskrem som skal selges i butikk med god holdbarhet, enn iskrem som lages på kjøkkenbenken til hjemmebruk. Per i dag har vi ingen alternativ som er gjennomtestet og klart for å innføre «over natten», og å fjerne det vil forringe kvaliteten og ikke minst holdbarheten, og medføre matsvinn. Når det er sagt, jobber vi kontinuerlig med utvikling og forbedring av iskremen og ser på alternativer til karragenan. For at disse alternativene kan vurderes som en forbedring trenger vi tid til å langtidsteste og gjennomteste for å sikre kvalitet, smak og tekstur gjennom hele holdbarhetsperioden.
Alle iskremelskere kan være trygge på at vi i Hennig-Olsen Is følger forskningen nøye samtidig som vi tester alternativer og muligheter på fabrikken. Vi har også flere fruktiser i sortimentet vårt som er helt uten karragenan for de som ønsker det.
For en håpløst forsvarstale. Jeg vil tro de fleste her kjenner historien til karragenan utrolig godt, og likevel ønsker vi ikke dette som tilsetningsstoff i is. Tine har nå besluttet å fjerne det i flere produkter, og Coop skal ikke bruke det i nye produkter og jobber med å erstatte det i eksisterende produkter. Mövenpick m.fl. klarer allerede å lage is uten E407, de har vel ikke annen krav til holdbarhet enn dere??
Forøvrig, «trygg råvare»? Jada, det er mye som har vært ansett som trygt som med nyere forskning og kunnskap viser seg å ikke være det, nå sist titandioksid.
Ikke étt av argumentene deres holder vann.
Utrolig skuffende at ikke dere går i bresjen og heller er føre var. Nå har Tine gått ut og sagt de skal fase ut karragenan. Hva er deres trekk?
"Høsten 2020 skrev LMF en artikkel om flere dyrestudier som antyder at en rekke tilsetningsstoffer kan være skadelig for mennesker. Disse tilsetningsstoffene er karragenan (E407), (natrium)karboksymetylcellulose (E466, E467) og polysorbat 80 (E433) og kan skape inflammatoriske prosesser i flere av kroppens organer ved at de endrer tarmfloraen."
https://oslonyehoyskole.no/aktuelt/hva-er-egentlig-karragenan-og-bor-man-unnga-det
Unngår aktivt butikker som ikke selger Diplomis nå..
Skjønner godt at dette er en frustrajson for dere! Vi ønsker stadig å forbedre oss, og venter ikke på at EU stopper oss. Vi jobber på spreng med å utvikle andre alternativer for karragenan, men er dessverre ikke helt der vi vil være enda. Vi får krysse fingrene og se hva fremtiden bringer🤞 I mellomtiden er våre saftiser og sorbet uten karragenan🍦
Ja, det er dem😊
Har dere en oppdatert liste over iskrem som ikke inneholder dette stoffet?
Tusen takk for henvendelse fra deg, det setter vi pris på😊Vi har dessverre ikke lansert noen nye fløteis produkter uten Karragenan, og jobber dessverre mot dette enda. Våre sorbeter og saftiser er uten😊
Ønsker deg en fin dag!🍦
https://www.diplom-is.no/om-oss/diplom-is-nyheter/utfasingen-av-karragenan-og-cmc-fortsetter