Til seneste kommentar

Stroopwafels: Nederlandske karamellvafler blandet med Krokan Is. 👌

Kjøpte krokan is her om dagen, som jeg satt og nøyt  . OG Samme dag hadde jeg kjøpt itillegg Stroopwafels. Og da jeg prøvde og BLANDE dem....

DETTE. er nederlandsk for «sirupsvafler», og en stor spesialitet innen søtsaker der i landet. Det er snakk om to sprø vaffelkjeks som er «limt» sammen med karamellfyll og blir en deilig enhet! Stroopwafels har sitt opphav i byen Gouda, og en historie som går helt tilbake til slutten av 1700-tallet. Nå er de mer populære enn noensinne, også utenfor Nederland.kulden gjør sieupen litt tykkere men perfekt til is.
Karamellvaflene er spesielt gode til kaffen, teen eller kakaoen, eller ved siden av en dessert (som iskrem). Men den tradisjonelle måten å spise stroopwafel på, er å balansere dem oppå kaffekoppen slik at den dekker den. Varmen fra kaffen gjør at sirupen blir myk og vaffelen ekstra god. En mer typisk og moderne løsning er å gi vaffelen noen sekunder i mikroen.
Men knuser man den i biter og har oppi krokan is, blander dette seg sammen med krokanen som jo nesten wr det samme. Sieupen her blir litt sånn mykhard på grunn av kulden.



Smaksbombe.

Kall den Krokan waffels....
Philip Andre'

Kommentarer

  • Hei Philip,

    Takk for deling og engasjementet for en potensiell ny iskrem 😁
    Bakevarer i iskrem er veldig godt! Tipset ditt er videresend til produktutviklingsavdelingen!

    Så får vi se om det kanskje blir en karamellvaffel iskrem en gang i fremtiden!

    Ha en fin dag 🤩
    Alexander

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.