Konsistensendring i Sørlandsis
        
Hei
Som sørlending har jeg alltid prioritert isen fra Hennig Olsen. Spesielt Bjørnebær/Egglikør.
MEN...endringen som har vært på Sørlandsisen, er ikke bra.
Utover at boksene har vært gjennom krympflasjon, så er konsistensen endret.
Den er nå svært myk (trodde først frysen var ødelagt) og den gode kremfølelsen er erstattet med en mer kornete iskystall. Kan virke som at dere har byttet ut kremfløten med vanlig vann.
Hva har skjedd?
  
      
      Som sørlending har jeg alltid prioritert isen fra Hennig Olsen. Spesielt Bjørnebær/Egglikør.
MEN...endringen som har vært på Sørlandsisen, er ikke bra.
Utover at boksene har vært gjennom krympflasjon, så er konsistensen endret.
Den er nå svært myk (trodde først frysen var ødelagt) og den gode kremfølelsen er erstattet med en mer kornete iskystall. Kan virke som at dere har byttet ut kremfløten med vanlig vann.
Hva har skjedd?
                Følg innlegget
                
                  7
                  
                    følgere
                  
                
              
            
            
Tusen takk for at du tar deg tid til å sende oss en henvendelse, det setter vi enormt pris på! Vi har nylig relansert vår Sørlandsis-serie i anledning 100års-jubileum. Alle produktene tilhørende denne serien har fått nytt utseende, og noen ny/endret smak. Så dumt denne nye endringen ikke falt i smak hos deg😞 Vi setter pris på tilbakemeldinger, spesielt ved nye lanseringer. Jeg skal absolutt bringe dette videre😊
Vi har ikke endret noe ift. ingredienser vi bruker, så her kan det ha skjedd noe med selve produktet for slik skal det ikke være. Etter beskrivelsen din ser det ut til at du kanskje har vært uheldig og kjøpt produkt som ikke har blitt lagerets på en forsvarlig måte. Iskrem som utsettes for temperatursvingninger under lagring kan få iskrystaller, forandring i smak, iskremen kan synke sammen og forandres i utseende.
Vi utfører mange kvalitetstester på produsert is før produktene blir sendt ut til butikkene, men etter dette er butikk selv ansvarlig for lagring og riktig håndtering. Vi anbefaler degderfro å ta kontakt med butikken for å evt. få produktet kompensert.
Ønsker deg en fin dag!
Tusen takk for at du tar deg tid til å sende oss en henvendelse, det setter vi enormt pris på!
Vi setter pris på tilbakemeldinger, spesielt ved nye lanseringer. Jeg skal absolutt bringe dette videre😊
Ønsker deg en fin dag🍦
Om du har kjøpt et produkt som du opplever ikke er som det skal, håper vi du vil fylle ut et reklamasjonsskjema på nettsiden vår. Da kan vi undersøke saken internt og komme tilbake til deg😊
Skjemaet finner du her:
https://tqm13.tqmenterprise.no/CaseRegistration/af939a1e-720c-11ec-8d8a-001dd8c420a4
Takk på forhånd!😊
Ønsker deg en fin dag🍦
Takk for henvendelse. Det var rart og leit å høre at du har hatt en dårlig opplevelse.
Vi har ikke sluttet å bruke fløte, nei.
Hvis du ønsker å klage på produktet anbefaler jeg deg å sende inn klagen via skjemaet - Forbrukerklager
Ha en fin dag 😀
Isen er totalt forandret. Om dere faktisk mener at ingrediensene er de samme som alltid så bør dere ta en runde med leverandører av disse for å finne ut hva som er skjedd. Trodde en stund at fryseren var kaputt, men oppdaget når is sesongen nå er startet at småisen har samme kvalmende smak/konsistens. (Kornete).
Om dere ønsker å beholde trofaste kunder gjennom mange tiår så bør dere hive dere rundt.
Vi kan bekrefte at det har vært gjort noen mindre endringer i vår vaniljeis (Sørlandsis) over tid:
- I 2017 reduserte vi sukkerinnholdet med ca. 4 % og senket fettinnholdet noe ved å justere fløtemengden fra 23 % til 22 %. Dette ble gjort som en del av Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold mellom helsemyndighetene og matbransjen. Målet med avtalen er å bidra til bedre folkehelse gjennom litt mindre sukker og mettet fett i maten vi spiser til daglig. Vi jobbet grundig med utviklingen slik at den opplevde smaken og kvaliteten skulle være mest mulig som tidligere.
 - I 2024 gjorde vi en justering i valg av stabilisatorer, for å få et renere produkt med færre ingredienser. Hensikten var å forenkle oppskriften uten at dette skulle påvirke smak eller konsistens negativt.
 
Vi beklager dersom noen opplever at isen i dag ikke har den samme fylden og kremete smaken som tidligere.(Mer om avtalen finner dere her: Helsedirektoratet – Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold)
Smaksopplevelse er subjektiv, men vi tar det på alvor når forbrukere gir beskjed om endringer dere merker. Tilbakemeldinger som dette er viktige for oss i vårt videre kvalitetsarbeid.