Konsistensendring i Sørlandsis

Hei
Som sørlending har jeg alltid prioritert isen fra Hennig Olsen. Spesielt Bjørnebær/Egglikør.
MEN...endringen som har vært på Sørlandsisen, er ikke bra.
Utover at boksene har vært gjennom krympflasjon, så er konsistensen endret.
Den er nå svært myk (trodde først frysen var ødelagt) og den gode kremfølelsen er erstattet med en mer kornete iskystall. Kan virke som at dere har byttet ut kremfløten med vanlig vann.
Hva har skjedd?

Kommentarer

  • Hei Jan,

    Tusen takk for at du tar deg tid til å sende oss en henvendelse, det setter vi enormt pris på! Vi har nylig relansert vår Sørlandsis-serie i anledning 100års-jubileum. Alle produktene tilhørende denne serien har fått nytt utseende, og noen ny/endret smak. Så dumt denne nye endringen ikke falt i smak hos deg😞 Vi setter pris på tilbakemeldinger, spesielt ved nye lanseringer. Jeg skal absolutt bringe dette videre😊

    Vi har ikke endret noe ift. ingredienser vi bruker, så her kan det ha skjedd noe med selve produktet for slik skal det ikke være. Etter beskrivelsen din ser det ut til at du kanskje har vært uheldig og kjøpt produkt som ikke har blitt lagerets på en forsvarlig måte. Iskrem som utsettes for temperatursvingninger under lagring kan få iskrystaller, forandring i smak, iskremen kan synke sammen og forandres i utseende.

    Vi utfører mange kvalitetstester på produsert is før produktene blir sendt ut til butikkene, men etter dette er butikk selv ansvarlig for lagring og riktig håndtering. Vi anbefaler degderfro å ta kontakt med butikken for å evt. få produktet kompensert.

    Ønsker deg en fin dag!


  • Hei, jeg kommenterte det samme som Jan over her til min samboer om at det må ha skjedd noe med isen. Den  smaker ikke like fyldig og godt som den gjorde før. Og konsistensen er ikke kremete lenger 🙁 den smakte mindre, utvannet og ble fort kornete/ isete. Dette gjelder «ekte vanilje» som skal tilsvare «gammeldags vanilje». Vi er utrolig skuffet! Vi i vår store familie spiser is nesten hver dag hele året, og spesielt går det mye til store anledninger. Da har vi ALLTID valgt is fra Hennig Olsen ettersom denne er med mest mulig EKTE ingredienser og ikke tilsatt så mye erstatningsstoffer som feks konkurrentene diplom is. Jeg syns det er utrolig synd at dere nå har blitt en del av markedstrenden som pågår i 2024, hvor mange kjente og kjære produkter både blir utsatt for krympflasjon, vannet ut og tilsatt flere kjemikalske stoffer/ ultraprossesert heller enn å fortsette med ekte råvarer som ekte eggeplomme, ekte sukker, ekte vaniljestang, fløte og melk. Syns også at det er synd sted dere har laget så mange «spesielle» smaker, mye fancy nytt med sørlandsis feks med pistasj/ sjokolade istedenfor bare pistasj. Vi liker overhode ikke den nye sørlandsisen, selv etter å ha prøvd alle de nye smakene. Så fra oss blir det ikke noe mer sørlandsis fremover før noe blir gjort. Ingen som vil ha ultraprossesert, utvannet is hvor dere sparer på det gode! Da mister man hele identiteten til hva Hennig Olsen er kjent for! Kvalitet og gode råvarer. Gå tilbake til det gode gamle, med rene smaker og ordentlige råvarer🙏🏼🍦

  • Hei Susanne,

    Tusen takk for at du tar deg tid til å sende oss en henvendelse, det setter vi enormt pris på!
    Vi setter pris på tilbakemeldinger, spesielt ved nye lanseringer. Jeg skal absolutt bringe dette videre😊

    Ønsker deg en fin dag🍦
  • Hei. Takk gud at det ikke bare er meg. Noe har skjedd med isen i det siste. Virker litt lim i konsistensen. Smaker godt enda da, men jeg merker også at den virker litt utvannet.  Jeg gikk over til diplom is en stund nå.. for den har fremdeles den samme gode konsistensen. Fyldige gode smaken. Jeg har alltid sverget til Hennig Olsen is. Men som sagt gikk over til diplom is i over 3 mnd pga dette.. og tenkte det var noe som ville gå over.. kjøpte Hennig Olsen kroken is ikveld. Og er akkurat den samme greia.. hva har skjedd? Noe må ha skjedd.
    Bjørn
  • Hei,
    Om du har kjøpt et produkt som du opplever ikke er som det skal, håper vi du vil fylle ut et reklamasjonsskjema på nettsiden vår. Da kan vi undersøke saken internt og komme tilbake til deg😊

    Skjemaet finner du her:
    https://tqm13.tqmenterprise.no/CaseRegistration/af939a1e-720c-11ec-8d8a-001dd8c420a4

    Takk på forhånd!😊

    Ønsker deg en fin dag🍦
    Silje
  • Opplever det samme som de over. Definitivt ikke det samme lenger. Veldig synd.
    Tabita Vetsch
  • Hei, vi kjøpte en boks med pistasj og sjokolade. Denne smakte lite og virket utvannet. Har dere sluttet å bruke fløte? Har sverget til Hennig, men usikker på om det er noen grunn til det lenger… Hva skjer??
    Janne
  • Hei Janne,

    Takk for henvendelse. Det var rart og leit å høre at du har hatt en dårlig opplevelse.
    Vi har ikke sluttet å bruke fløte, nei.

    Hvis du ønsker å klage på produktet anbefaler jeg deg å sende inn klagen via skjemaet - Forbrukerklager

    Ha en fin dag 😀
    Alexander
  • Hei
    Isen er totalt forandret. Om dere faktisk mener at ingrediensene er de samme som alltid så bør dere ta en runde med leverandører av disse for å finne ut hva som er skjedd. Trodde en stund at fryseren var kaputt, men oppdaget når is sesongen nå er startet at småisen har samme kvalmende smak/konsistens. (Kornete).
    Om dere ønsker å beholde trofaste kunder gjennom mange tiår så bør dere hive dere rundt.
    Karsten
  • Det er helt idiotisk å bortforklare endringer med "forårsaket av temperatursvingninger" og "ingrediensene er de samme", når innholdet av de "viktige" ingrediensene som fløte er halvert. Hvis dere vil beholde litt troverdighet kan dere faktisk ta til dere tilbakemeldingene om at den nye "resepten" (som dere så fint kaller det) suger, og ikke gjemme dere bak floskler som at det er forbrukerne som oppbevarer isen feil eller at dere "ikke kjenner dere igjen i" smaksendringene som åpenbart så mange reagerer på.
    Jan
  • Hei! Måtte inn på disse nettsidene for å se om det er flere som har reagert på samme måte som i vår familie, eller om det bare er vi som har endret smakssans. De to siste årene har vi blitt skuffet over den vannete smaken på vaniljeis og småis. Nå er vi kommet dit at vi rett og slett dropper is og heller server pisket krem eller vaniljesaus ved siden av kaker og vafler osv. Vi undrer oss rundt hva kan ha skjedd, det er rett og slett litt trist.
    Janne C
  • Hei,

    Vi kan bekrefte at det har vært gjort noen mindre endringer i vår vaniljeis (Sørlandsis) over tid:
    • I 2017 reduserte vi sukkerinnholdet med ca. 4 % og senket fettinnholdet noe ved å justere fløtemengden fra 23 % til 22 %. Dette ble gjort som en del av Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold mellom helsemyndighetene og matbransjen. Målet med avtalen er å bidra til bedre folkehelse gjennom litt mindre sukker og mettet fett i maten vi spiser til daglig. Vi jobbet grundig med utviklingen slik at den opplevde smaken og kvaliteten skulle være mest mulig som tidligere.
      (Mer om avtalen finner dere her: Helsedirektoratet – Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold)
    • I 2024 gjorde vi en justering i valg av stabilisatorer, for å få et renere produkt med færre ingredienser. Hensikten var å forenkle oppskriften uten at dette skulle påvirke smak eller konsistens negativt.
    Vi beklager dersom noen opplever at isen i dag ikke har den samme fylden og kremete smaken som tidligere.
    Smaksopplevelse er subjektiv, men vi tar det på alvor når forbrukere gir beskjed om endringer dere merker. Tilbakemeldinger som dette er viktige for oss i vårt videre kvalitetsarbeid.
    Alexander

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.