Karragenan

Lurer på når dere skal fjerne karragenan i isen? Så en post fra 2023 at dere jobbet med saken, det er 2 år siden, har dere noen fremgang? Hvilke individuelle kvaliteter har karragenan sett opp mot f.eks de tre andre fortykningsmidlene dere har i eksempelvis sjokokirsj, siden det er så vanskelig å fjerne?

Basert på eksisterende forskning har flere studier vist at karragenan kan ha negative effekter på tarmsystemet hos forsøksdyr:

  1. En studie publisert i Journal of Nutrition (2001) av Tobacman et al. viste at:
  • Nedbrytningsprodukter av karragenan fremkalte betennelsesreaksjoner i tarmen hos mus
  • Induserte tegn som liknet inflammatory bowel disease (IBD)
  1. En studie i Environmental Health Perspectives (2007) rapporterte:
  • Karragenan fremkalte inflammatoriske forandringer i tarmen
  • Økte produksjonen av pro-inflammatoriske markører hos forsøksdyr
  1. Research in Veterinary Science (2014) viste:
  • Kronisk eksponering for karragenan førte til økt risiko for tarmbetennelse
  • Dokumenterte celleforandringer i tarmvevet
  1. Food and Chemical Toxicology (2013) konkluderte med:
  • Mikroinflammasjon i tarmen
  • Potensielle skadelige immunresponser

Om man skal følge "føre-var" prinsippet bør man fjerne karragenan fra produktene.
Yvonne

Kommentarer

  • Hei Yvonne,

    Takk for engasjementet ditt vedr. karragenan. Vårt produktutviklingsteam har jobbet og jobber kontinuerlig med å fjerne karragenan fra våre produkter. Men, arbeidet og endringen er ikke gjort "over natta" da vi har et stort sortiment og mange resepter vi skal endre.

    En hyggelig nyhet er at alle nyhetene vi lanserte nå i uke 8 er uten karragenan. I tillegg jobber vi for at hele sortimentet skal være karragenanfritt innen 2025.

    Ha en fin dag!
    Alexander

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.