Iskrystaller
Det har nesten blitt 50/50 om man får kartong-is som er full av iskrystaller. Det er utrolig kjedelig å kjøpe is, også knaser det i iskrystaller og iskremen smaker vassent. Ben & Jerrys forsegler sine iskremspann med et tynt lag papir, og jeg har enda til gode å kjøpe Ben & Jerrys med iskrystaller. Er der noe i at de forsegler selve kartongen? Forhindrer dette dannelsen av iskrystaller? Kunne det være noe dere også kunne gjort? Jeg tør nesten ikke kjøpe Hennig Olsen lenger fordi det er nærmest blitt "lotto" om man får god eller dårlig is med iskrystaller.
Følg innlegget
1
følgere
Takk for tilbakemeldingen. Jeg må be deg være litt mer spesifikk. Hva betyr kartong-is? Er det runde 0,5L beger du mener? Og hvilken serie gjelder dette du henviser til? Vi forsegler vår iskrem i 0,5L beger med et lag med papir/plast på toppen.
I tillegg har vi veldig lite henvendelser vedr. dannelse av iskrystaller pga emballasjen vår. I ditt tilfelle kan det være andre "feilkilder" som spiller inn - f.eks smelting av iskrem under transport fra grossist til butikk (av og til kan iskrem bli stående i romtemperatur før butikkmedarbeidere tar iskremen inn på frysen). Smeltingen kan også ha skjedd mellom transporten fra butikk til fryser hjemme.
Hvis du ønsker kan du også sende inn en forbrukerklage via skjemaet - Forbrukerklager.
Ha en fin dag!
Jeg har vanskelig for å tro at dette er et lite utbredt problem, da dette er noe jeg ofte har merket meg fra Hennig Olsen, såvel Diplom Is. Dette gjelder is kjøpt på flere forskjellige butikker opp gjennom mange år. Da vil jeg tro dette er et underrapportert problem. At skuffede forbrukere i liten grad klager.
Helt spesifikt gjaldt det denne gang Sørlands-Is Krone Is jordbær, og Sørlands-Is Sandwich is, begge på kartong, begge kjøpt på Kiwi Hatlane i Ålesund (håper dette var spesifikt nok). Disse er ikke forseglet på noen annen måte enn med plastikklokk.
Igjen så må jeg bare konstatere at jeg aldri har opplevd iskrystaller i is fra Ben & Jerrys, som alltid forsegler sine "spann" med papir mellom isen og lokket.
Jeg forundrer meg også som forbruker at dere går i en veldig forsvarsposisjon i deres tilsvar (som om det jeg sier ikke er tilfelle), i stedet for å lytte til tilbakemeldinger fra forbrukeren.
Men dere gjør selvsagt som dere vil med en slik tilbakemelding.
Vi får ikke innrapportert mange henvendelser vedr. iskrystaller i dessertis/boksis. Så basert på det vi får av henvendelser opplever ikke vi dette som et problem. Som nevnt i forrige svar kan iskrystaller dannes på andre måter enn i selve produksjonen hos oss i fabrikken. Men, samtidig har vi selvsagt full forståelse for at iskrystaller i iskremen ikke er bra og beklagelig om det forekommer i våre produkter.
Du skriver at det har vært iskrystaller i Sørlandsis Krone-Is og Sandwich. Dette er ikke kartong, men plastemballasje. Sørlandsis serien har ikke oblat (tynt plasttrekk) mellom iskrem og lokk. Det har aldri vært oblat på Sørlandsis serien. Dette gjelder også Diplom-Is sin tilsvarende dessertis serie.
Anbefaler deg å sende inn forbrukerklage på skjemaet Forbrukerklager så skal Kvalitetsavdelingen se på dette og svare deg. Vi ønsker at alle våre forbrukere får en god opplevelse.