Ren sjokolade-iskrem?

Hvorfor kommer dere ikke med en helt ren is med bare sjokolade og da mener jeg uten biter og annet? Jeg elsker ren sjokoladeis men er helt umulig å finne for er alltid med biter, nøtter, trekk eller noe annet
Svanhild

Kommentarer

  • Hei Svanhild,

    Tusen takk for veldig bra innspill og engasjement! Jeg skal absolutt bringe dette videre for en vurdering☺️🍦

    Ønsker deg en fin dag!
    Silje
  • Heia!
    Jeg støtter hundre prosent opp om Svanhilds ønske her.
    Jeg har i alle år ikke forstått hvorfor i all verden ikke Hennig Olsen har laget en ren sjokoladeis, altså gjøre den dere har i 5L-bokser (kuleis) tilgjengelig i vanlig butikk for hjemmekonsum. Sjokolade med biter, er jo et steg i riktig retning. Men, sjokoladebitene er fryktelig distraherende og i veien for den veldig gode isen som ligger rundt de bitene. (Det å sortere ut de små bitene er fryktelig tidkrevende ... (this may or may not have happened)).

    Her er en link til et klipp fra The Simpsons, der Homer har lyst på sjokoladeis. Men, de har samme problemet der, hvor ren sjokoladeis kun kommer i Tricolor. Homer drar ut to bokser av fryseboksen der beggeer rom for sjokoladeis, mens jordbær og vanilje er urørt. Homer roper da til Marge og sier at de er tom for iskrem og må kjøpe mer. (Dette kan vel defineres, hvis vi myser litt riktignok, som internasjonal markedsforskning innenfor iskremfeltet?)
    https://youtu.be/lYSBPo_mAD0?si=dkwkZ500Zy5Ak5p7

    Dette er jo så klart veldig lite miljøvennlig at forbrukeren må kjøpe bokser med sjokoladeis der to tredjedeler IKKE er sjokolade! I disse tidene der det å redusere matsvinn er på agendaen i hele samfunnet, er det kanskje på tiden å lage et nytt produkt: "Monocolor", eller det er kanskje lettere å markedsføre under "Sjokoladeis". Kanskje med slagordet: "Premium - for den miljøbevisste!". Eller hva med: "Sjokolade - mono mot matsvinn!", det hørtes nesten latinsk ut som "veni, vidi, vici". Eller ta det skikkelig ut: "Sjokolade - mono sjoko cremo!". Uansett er jeg ganske sikker på at den iskremen hadde veni, vidi, og vici markedet ganske bra altså!

    Med mindre det er bevisst fra deres hold da? Kanskje dere er hundre prosent klar over at det er sjokoladen som selger Tricoloren. Jordbær- og vaniljeisen er overskuddet fra produksjonen ellers, så dere måtte putte det inn i en produksjonslinje for å redusere svinnet på fabrikken. Dere selger det dere ellers ikke får solgt ved å lokke med en tredjedels boks med sjokoladeis, og dermed blir bunnlinjen styrket. Det er ikke sikkert det er et problem i dag, men, det er kanskje i nærheten av det historiske opphavet til tricolor.

    Fabrikken var i ferd med å gå under, stort svinn av vanilje og jordbær, og røde tall over hele regnskapsboken. Plutselig kom fabrikkingeniøren på en ide for å redusere svinnet, og samtidig redde fabrikken for dens rosa og hvite undergang. Tricolor var født, til tross for protester i alle produksjonslinjer, trussel om streik og fabrikkarbeiderne som truet med å organisere seg, alle var de i mot å lure de som spiste iskrem hjemme til å kjøpe med seg vanilje- og jordbærisen som fabrikken ikke klarte å gjøre seg av med. Svinnet ble overført til forbrukeren, regnskapet gikk i pluss, og Hennig Olsen Iskrem vokste seg til en av Norges største iskremprodusenter. Alle som den gang visste hvordan det gikk til ble tiet, ryddet av veien, (noen etterkommere lever fremdeles under hemmelig navn og adresse), ingenting kunne stoppe iskremprodusenten. I dag er dette glemt helt bort, det er for folk helt utenkelig at den søte og kjære iskremprodusenten ledet av den hjerteligste bestefar med bart og briller har en slik mørk historie. Hadde Martin Scorsese regisert filmen hadde Goodfellas sett ut som Barne-tv.

    Det er kanskje ikke nødvendig lenger i dag, men dere er kanskje nødt til å opprettholde fasaden? Men, idag er sikkert overhenget av vanilje- og jordbæriskremen brukt opp. Så det er kanskje mulig å droppe vanilje og jordbær i sjokoladeisen?

    Og, jeg er klar over at det er en stor forskjell mellom Tricolor-sjokoladeiskremen pg den skikkelig gode sjokoladeiskremen deres. Så håper på at dere vurderer å lansere proper "Sjokoladeis - mono sjoko cremo" snart, skal se etter den.

    Ha en fin dag!
    Robert
  • Hei Robert,

    Tusen takk for at du tok deg tid til å formidle dette til oss😊 Du kommer med veldig mange viktige poeng her. Vi ønsker å produsere iskrem etter hva forbrukerne ønsker, og setter derfor utrolig stor pris på hver enkel henvendelse/tilbakemelding vi får. Forslaget om å få en ren sjokoladeis til butikkene er allerede tatt videre med produktutvikling for en vurdering! Skal videreformidle dine poeng i vurderingen også. Vi får krysse fingene og håpe på det beste😉🤞

    Ønsker deg en fin dag🍦
    Silje
  • Så bra, men hvor er sjokoladeisen? Er den fortsatt i produksjon eller har fabrikkingeniøren spist den opp?

    Lasse

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.